REKORDERI U SRBIJI: Punih 15 godina traže svoje zarade, i gotovo sigurno ih NEĆE DOBITI!
Foto: Shutterstock

što južnije, to i tužnije

REKORDERI U SRBIJI: Punih 15 godina traže svoje zarade, i gotovo sigurno ih NEĆE DOBITI!

„Mi bivši radnici „Koštane“ već skoro dugih 15 godina tražimo zaostale plate odnosno lične dohodke koji u proseku po svakom radniku otprilike iznose od 115.000 do 120.000 dinara" tvrdi Slađan Ristić, presednik Inicijativnog odbora bivših radnika Koštane
Objavljeno: 10:59h

Više od polovine bivših radnika fabrike „Koštana“ u Vranju, već 15 godina bezuspešno pokušavaju da naplate svoje zaostale zarade u ukupnom iznosu od oko 125 i po miliona dinara, tvrdi Slađan Ristić, presednik Inicijativnog odbora bivših radnika Koštane.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vlada Srbije sa druge strane tvrdi suprotno, a u rešavanju problema uključila se i lokalna samouprava. Za skoro 1.700 radnika, „Koštana“ je ostala dužna 11 plata, dok radnicima pogona u Surdulici zarade nisu isplaćivane dve godine

Stečajni postupak u nekadašnjem vranjskom gigantu za proizvodnju ženske i sportske obuće uveden je novembra 2003. godine, a odlukom Trgovinskog suda u Leskovcu zaključen jula 2009. godine.

Mi bivši radnici „Koštane“ već skoro dugih 15 godina tražimo zaostale plate odnosno lične dohodke koji u proseku po svakom radniku otprilike iznose od 115.000 do 120.000 dinara. Novac nismo dobili zato što smo stavljeni u IV red isplate, a u stečajnoj masi nije bilo dovoljno novca, jer su za 135 miliona dinara poverioci kupili celu fabriku“, jada se Slađan Ristić.

Zamenik gradonačelnika Igor Andonov, primio je prošle nedelje delegaciju kako bi se detaljnije upoznao sa slučajem i eventualno razrešenje potražio sa državnim institucijama.

Mi kao grad ne možemo da isplatimo radnike, jer to nije naša obaveza niti imamo pravne mogućnosti. Ukoliko postoji pravni osnov i mogućnost da to uradi država Srbija, mislim da to neće poseban problem, jer milion evra za državu nije mnogo novca“, mišljenja je Andonov.

BONUS VIDEO:

Anketa: Pitali smo građane da li znaju da su banci dužni 986 evra

(Espreso.co.rs / Jugmedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.