NAJTRAŽENIJI POSAO U SRBIJI PLAĆAJU OKO 170.000: Nisu bankari i programeri, NIKADA NE BISTE POMISLILI!
Ilustracija, Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

NAJTRAŽENIJI POSAO U SRBIJI PLAĆAJU OKO 170.000: Nisu bankari i programeri, NIKADA NE BISTE POMISLILI!

Pandemija je pokazala da svaki biznis može da funkcioniše "onlajn", naravno uz odgovorajuću podršku stručnjaka iz oblasti digitalnih medija i komunikacija

Objavljeno:

Moderno doba je omogućilo sve brži protok informacija i sve veću potražnju za onima koji tu informaciju umeju da plasiraju u etar, obrade je i učine je dostupnom velikom broju ljudi.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Republike Srbije u sektoru informisanja i komunikacija prosečna neto plata zaposlenog sa završenim fakultetom za mesec maj 2022. godine iznosi 174.533.

Moderno doba je omogućilo sve brži protok informacija i sve veću potražnju za onima koji tu informaciju umeju da plasiraju u etar, obrade je i učine je dostupnom velikom broju ljudi.

Takođe, u vreme kada je sve okrenuto ka digitalnoj sferi, na tržištu je sve veća potražnja za ljudima koji se bave upravo ovom oblašću i za to su školovani.

Još jedna stvar koja je značajno uticala na povećanje potražnje obrazovanih ljudi u oblasti informisanja i digitalnih tehnologija, jeste i pandemija korona virusa koja je pogodila čitav svet.

1 / 5 Foto: Profimedia

Pandemija je pokazala da svaki biznis može da funkcioniše "onlajn", naravno uz odgovorajuću podršku stručnjaka iz oblasti digitalnih medija i komunikacija.

Prema podacima koji stižu iz Republičkog zavoda za statistiku Republike Srbije, nakon diplomiranja u oblasti digitalnih medija i komunikacija svršeni studenti mogu naći posao u marketingu, advertajzingu, ivent menadžmentu, radiodifuziji, ali i u oblasti foto i video produkcije. Što su se pokazala kao neka od ključnih zanimanja u vremenu kada je većina nas morala da radi od kuće i "preseli" posao na Internet.

Najpopularnije pozicije i najplaćenije u sektoru digitalnih medija i komunikacija za koje se školuju studenti Fakulteta društvenih nauka su sledeće:

Stručnjak za digitalni marketing - na toj poziciji ćete se susresti sa mogućnošću da lično vi pomognete kompaniji ili industriji da razvijaju svoj brend, promovišu ga, plasiraju svoje proizvode i usluge na najbolji mogući način. Dinamičan posao koji će vam doneti veliki broj poznanstava, dobru zaradu, ali i mogućnost da od svoje karijere napravite pravi bum na tržištu i budete veoma traženi.

Medija planer - pozicija na kojoj ste uvek u srži svih važnih događaja i dešavanja. Vaš zadatak je da pored toga što ćete uživati u poslu i plati budete i spremni da kreirate akcione planove i strategije za reklamne kampanje.

Stručnjak za odnose sa javnošću, poznatiji kao PR - stručnjak u ovoj oblasti će osim dobrih finansija biti i veoma važna ličnost u svakom društvu, a posebno u kompanijama. Glavni zadatak PR-a jeste da stvori i održava povoljan imidž svog klijenta, a poseban je izazov rešiti sve probleme u vreme krize što daje posebnu čar ovakvom poslu. Dinamika i plata ovde idu ruku pod ruku, a neretko je i veoma zabavno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.