SRBI POLUDELI ZBOG RAČUNA ZA STRUJU! Svakog decembra su duplirani, evo zašto!
Foto: Beta

evo šta kaže eps

SRBI POLUDELI ZBOG RAČUNA ZA STRUJU! Svakog decembra su duplirani, evo zašto!

Zašto su decembarski računi za struju podivljali? EPS tvrdi da je krivac - ledeni talas!
Objavljeno:

Šta se dešava s decembarskim računima za struju u Srbiji? Iz godine u godinu - isti šok! Sve više čitalaca javilo se s primerima da su decembarski računi koji su im stigli za potrošenu struju - prilično fantomski!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

O ČEMU SE OVDE RADI?! Pola Srbije dobilo astronomske račune za struju!

- Moja devojka i ja ceo decembar nismo bili kod kuće, sve je bilo ugašeno, a stigao nam je račun za nijansu skuplji od dva prethodna - kaže jedan od njih.

Mnogima je decembar ispao duplo skuplji, čak iako nisu bili kućama (???).

- Nisam bio mesec dana kući i račun mi je 21.000 dinara... Kako je to moguće sem ako mi plaćamo i za one koji ne plaćaju struju - kaže jedan Beograđanin.

Slučajevi se samo nižu. Računi su mnogima DUPLIRANI!

AGONIJA U NIŠU: Zbog neverovatno velikih računa za grejanje izlaze na ulice?

- Za novembar 7.900, za decembar - 14.000. Potrošio sam skoro 600 kw više, što je neizvodljivo, odnosno 20 kw dnevno. Inače za utrošenu struju je 9.000 dinara, a ostali državni nameti su oko 5.000 dinara. Ko da mi objasni kako prave računicu - pita se jedan naš čitalac.

foto: Printscreen
foto: Printscreen

No, ono što upada u oči je da se ova fama uvek podiže početkom januara, kada stignu računi za poslednji mesec prethodne godine.

- Godinama imam problem sa decembarskim računom, i godinama se žalim, ali ništa. Izgleda da je jedini lek kolektivna tužba protiv EPS - kaže jedan sugrađanin.

Računicu mnogi svode na sledeće: državi treba novac, što za rasvetu, koja svetli mesecima na ulicama brojnih gradova, ali pominje se i potreba za punjenjem kase pred izbore.

Zašto su nam decembarski računi ogromni?

Ovo su svi razlozi koji se pominju:

niža temperatura

veća potrošnja

manji napon pri većim temperaturama - uređaji rade duže, troše više

kasnije očitavanje brojila

država puni kasu (?)

foto: Thinkstock

Simptomatično je da se ista situacija, sa uvećavanjem računa za struju desila i pred izbore 2014. godine, samo što je tada masovno žaljenje EPS-u dovelo do reakcija i ispitivanja računa. Greška, ili ne - utvrđivano je na nekoliko desetina hiljada brojila.

A šta ne sve ovo kaže EPS?

U želji da im prenesemo ogromno čuđenje građana kontaktirali smo ovo preduzeće, i dobili njihovo objašnjenje zašto računi u decembru "podivljaju".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.