Vučić u Davosu: Predsednika Kine moliću za RTB Bor!
Foto: Fonet

najvažnija godina za nas

Vučić u Davosu: Predsednika Kine moliću za RTB Bor!

Planiram da pokrenem nekoliko važnih pitanja uz ogromnu zahvalnost za Železaru i činjenicu da će sledeće godine između 40 i 70 odsto biti uvećani njeni kapaciteti - kaže Vučić
Objavljeno: 10:12h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da je ovo najvažnija godina za našu zemlju na Svetskom ekonomskom forumu, kao i da će u Davosu razgovarati sa predsednikom Kine Si Djinpingom o uspostavljanju direktne linije između Beograda i Pekinga, otpočinjanju radova na modernizaciji pruge Beograd - Budimpešta i da će "moliti za RTB Bor".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je kazao da će takođe, na 47. godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, razgovarati sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom o situaciji u regionu.

foto: Marina Lopičić

- Srbija će ove godine imati "najdinamičniju i najvažniju godinu u Davosu", imajući u vidu politicku situaciju u regionu, Evropi i svetu, rekao je Vučić za Kurir.

- Gotovo svi lideri će imati svoje najviše predstavnike, a u utorak ćemo imati ogromnu čast da s predstavnicima Šri Lanke budemo jedina zemlja koja će imati bilateralni susret s predsednikom Kine. Planiram da pokrenem nekoliko važnih pitanja uz ogromnu zahvalnost za Železaru i činjenicu da će sledeće godine između 40 i 70 odsto biti uvećani njeni kapaciteti, a pre svega pitanje uvođenja direktne linije između Beograda i Pekinga ili nekog drugog velikog grada, kako bismo iskoristili bezvizni rezim - naveo je on.

On kaže da su sve te teme koje je pomenuo od izuzetnog značaja i dobra priprema za posetu predsednika Srbije Tomislava Nikolića Kini u martu.

foto: Beta

Posle ovoga, kako naglašava premijer, sledi susret s potprerdsednikom SAD Bajdenom, s kojim će biti reči o problemima s kojima se Srbija susreće.

- Mislim da će teme biti region, naši odnosi s Prištinom, ali i svi drugi problemi s kojima se Srbija suočava. Mi smo u hendikepu kada moramo da objašnjavamo stvari, jer se naši pogledi razlikuju od pogleda najvećeg broja zapadnih sila, ali je veoma važno da se naši stavovi čuju kao i da saslušamo njihove stavove - ističe premijer.

Bonus video:

Ispovesti, napadi na LGBT osobe

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.