VLADA ĆE UKINUTI ZABRANU IZVOZA PŠENICE: Oglasio se Nedimović!
Branislav Nedimović, Foto: Printscreen/Kurir TV

zvanično

VLADA ĆE UKINUTI ZABRANU IZVOZA PŠENICE: Oglasio se Nedimović!

Poljoprivrednici su tražili vraćanje iznosa premije za mleko na nivo iz prvog kvartala, ali da ih je zamolio da sačekaju nedelju dana da ta odluka bude razmotrena

Objavljeno:

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je, nakon sastanka sa predstavnicima Inicijative za opstanak poljoporivrednika Srbije, da će Vlada na narednoj sednici doneti odluku od slobodnom izvozu žitarica, što je bio glavni zahtev poljoprivrednika.

Branislav Nedimović izjavio je za Tanjug da je na sastanku sa predstavnicima Inicijative dogovoreno o tehničkim stvarima u vezi sa poljoprivrednim kreditima i o odlaganju plaćanja zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta u delovima sa ekstremnom sušom.

1 / 6 Foto: Rts/Printscreen

Dodao je da su poljoprivrednici tražili vraćanje iznosa premije za mleko na nivo iz prvog kvartala, ali da ih je zamolio da sačekaju nedelju dana da ta odluka bude razmotrena.

Ocenio je da je sastanak bio konstruktivan i da je odlično to što se o problemima razgovara.

Predsednik Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Vukašin Baćina rekao je da su tražili premiju za mleko od 15 dinara i da su se složili da sačekaju nedelju dana da sva obećanja ministra budu ispunjena.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.