KAO HAJDUCI NA MITROVDAN! Vlast u Vranju pojela 200.000 ćevapa za dve godine, spucali 13 miliona na kafane!
Foto: Stock

široko, bogato!

KAO HAJDUCI NA MITROVDAN! Vlast u Vranju pojela 200.000 ćevapa za dve godine, spucali 13 miliona na kafane!

Veći deo ovog perioda na vlasti je bila koalicija okupljena oko SPS, pa i troškovi pretežno idu njima na dušu
Objavljeno: 14:52h

Tokom 2015. i 2016. godine, dve različite garniture funkcionera u vrhu gradske vlasti potrošile su oko 13 miliona dinara budžetskog novca u ugostiteljskim objektima u Vranju, objavile su "Novine vranjske".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Veći deo ovog perioda na vlasti je bila koalicija okupljena oko SPS, pa i troškovi pretežno idu njima na dušu.

Prema analitičkim karticama konta za 2015. godinu, iz budžeta Grada Vranja potrošeno je 8,3 miliona dinara.

Najveći iznos kafanskih računa i drugih usluga kafana (ketering i sl) proknjižen je (preko konta 423711) pretprošle godine na Gradsku upravu (4,2 miliona dinara).

foto: Stock

Od budžetskog novca u toj godini najviše je profitirala firma „Bioprodukt“, koja je u mnogo navrata tokom te godine Gradskoj upravi ispostavila račune u iznosima od desetak do stotinak hiljada dinara.

Popularni restorani kod tadašnjih čelnika bili su Dvor, Stari bunar, Kod bake na ručak (računi od desetak do stotinak hiljada dinara), dok je firmi SMS Pak, koja pakuje šećeriće za kafu, med i sl. (u vlasništvo supruge direktora UP Vranje Dragana Popovića) plaćeno oko pola miliona dinara u toj godini.

Najskromniji su 2015. bili funkcioneri Skupštine grada (računi ukupno iznose 348.651 dinar), a načinjeni su u Fensi kafani „Tri lepe“, Dvoru, Simpu (160.000 dinara), Gradskoj meani itd.

Iste godine, Gradsko veće i kabinet gradonačelnika potrošili su u ugostiteljskim objektima 3,7 miliona dinara.

foto: Beta / Slobodan Miljević

Najpopularnije su već pominjani restorani, a najveći iznos plaćen je Gradskoj meani (252.036), dok su u „razmeni“ sa Simpom u ugostiteljskim objektima tog preduzeća napravljeni računi na skoro milion i po dinara.

Za jedanaest meseci 2016. godine u kafanama je potrošeno ukupno 4,5 miliona dinara.

Opet je najizdašnija prema ugostiteljstvu bila Gradska uprava sa 2,8 miliona, a najveći deo tog novca otišao je kao i 2015. godine firmi „Bioprodukt“.

Tu i tamo pojavljuju se lokalni restorani i neizbežni „SMS Pak“ kome je za šećeriće plaćeno oko 300.000 dinara.

Skupština Grada je u tom periodu potrošila oko pola miliona dinara (rekordan račun kod „A2“ za Dan grada iznosio 100.000 dinara), a kabinet gradonačelnika i gradsko veće oko 1,1 milion u više kafana.

Iz Gradske uprave, na zahtev portala Vranjskih za dostupnost informacija od javnog značaja, nisu dostavili specifikacije kafanskih računa, tako da je nepoznato šta su tačno gradski oci imali na trpezi od hrane i pića u protekle dve godine.

(Espreso.co.rs / Novine vranjske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.