VUČIĆ: Železara posao decenije u Srbiji (FOTO)
Foto: Fonet

Poseta smederevu

VUČIĆ: Železara posao decenije u Srbiji (FOTO)

"Ovo je slika prelepe i moćne Srbije, koja pokauzje da možemo da radimo drugačije i bolje. Vreme je da se usudimo da kazemo da Srbija može mnogo bolje od onoga što je navikla i to nam ovogodišnji rezultati pokazuju", podvukao je Vučić
Objavljeno: 14:39h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će železara Hestil Srbija u Smederevu u decembru ostvariti prvi profit.

"Ovo je ogromna stvar, sada mi je rekao predsednik Hestil grupe Ju Jong da su u novembru imali dobit, odnosno da više ne gube pare, i u decembru očekuju prvi profit", rekao je Vučić tokom obilaska tople valjaonice u srpskoj železari.

Želežara Hestil u Smederevu planira da sledeće godine proizvede dva miliona tona čelika i uticaće na BDP Srbije za jedan odsto, a verovatno i više, rekao je danas premijer Aleksandar Vucičh obraćajući se radnicima i menadžmentu Železare.

"Ovo je slika prelepe i moćne Srbije, koja pokauzje da možemo da radimo drugačije i bolje. Vreme je da se usudimo da kazemo da Srbija može mnogo bolje od onoga što je navikla i to nam ovogodišnji rezultati pokazuju", podvukao je Vučić. Prema njegovim rečima Železara predstavlja nešto što je napravilo preokret u srpskoj ekonomiji.

"Osećam da pripadam ovoj fabrici, ovoj kući", rekao je Vučić i naveo da je bezbroj puta bio ovde, ali da se nikada tako lepo osećao kao danas. Podvukao je da je i on zajedno sa radnicima verovao da se može oživeti proizvodnja i Železara moći uspešno da radi.

foto: Fonet

Vučić je istakao da mu je čast da bude premijer jedne tako male zemlje, koja ima tako dobre odnose sa "velikom Kinom" i ocenio da je saradnja sa kineskom kompanijom oko Železare Smederevo "posao decenije koji je napravio preokret u srpskoj ekonomiji". On je predstavnicima kineske kompanije poželeo da u godinama pred nama zarade ne samo najavljenih 20 miliona evra, već i mnogo više, a da zatim novac ulažu u Smederevo, hotele u tom gradu, kao i sve ostalo što im je potrebno da bi proširili svoje kapacitete.

Predsednik Vlade je rekao i da je ponosan što od 1. januara stupa na snagu bezvizni režim između Srbije i Kine. "Mi sebe smatramo velikim kineskim prijateljima, i mislim da u Evropi većih nemate",rekao je Vučić. On je zahvalio i ambasadoru NR Kine u Srbiji Li Mančangu na, kako je rekao, strahovitoj podršci, na tome što Srbiju oseća kao svoju domovinu i što svakodnevno razgovara sa predstavnicima srpskih vlasti u vezi sa budućim projektima između Kine i naše zemlje.

foto: Fonet

"Narodna Republika Kina je uvek na našoj strani i uvek nam pomaže", rekao je Vučić. Premijer je konstatovao i da, do dolaska Kineza, niko nije znao šta da radi sa Železarom. "Amerikanci su je ostavili, jer su pravili ogormne gubitke. I mi smo pravili gubitke. Samo su Kinezi mogli da izvuku Železaru i pomogli su nam što su to uradili", rekao je Vučić. On je zamolio ambasadora da se dodatno angažuje i ubrza razgovore oko RTB Bor i ostalih prioritetnih zadataka "bez obzira da li je to uvek interes Kine ili nije".

On se zahvalio kineskim vlasnicima i zamolio kineske prijatelje za još veću podršku i pomoć Srbiji podvukavši iskreno prijateljstvo dve zemlje.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.