Ministarstvo rada: Bolesnoj radnici Jure ISTEKAO UGOVOR o radu 30. novembra
Foto: facebook / viki.petrovic.12

stigao odgovor

Ministarstvo rada: Bolesnoj radnici Jure ISTEKAO UGOVOR o radu 30. novembra

Proverom dokumentacije utvrđeno je da je Violeta Petrović poslednji ugovor o radu na određeno vreme potpisala na period od 1. 06. 2016. godine a najduže do 30.11. 2016. godine - navodi se u saopštenju
Objavljeno:

Ministarstvo za rad ja saopštilo da u slučaju radnice Jure Violete Petrović nije prekršen zakon i da joj je Ugovor o radu na određeno istekao 30. novembra.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zaštitu od otkaza ugovora o radu na određeno vreme, u skladu sa Zakonom o radu (član 187), imaju jedino zaposleni tokom trudnoće, porodiljskog odsustva, radi nege i posebne nege deteta, kaže se u saopštenju Ministarstva za rad.

Saopštenje je usledilo nakon što su Inspektori Odeljenja inspekcije rada u Nišu započeli nadzor u fabrici.

Dobila je otkaz u Juri iako ima rak! Nisu nam davali pelene, ali su nam bile potrebne! (FOTO)

Proverom dokumentacije utvrđeno je, navodi se, da je Violeta Petrović zaposlena u Juri od 19. 06. 2015. godine, a da je poslednji ugovor o radu na određeno vreme potpisan na period od 1. 06. 2016. godine, a najduže do 30.11. 2016. godine.

foto: Jugmedia

Prema izjavi poslodavca, sačinjena je službena zabeleška pošto se zaposlena po telefonskom pozivu poslodavca 30. 11. 2016. godine nije javila u prostorije Jure, pa je rešenje poslato poštom. U Juri, kako navode mediji, nije mogao da se dobije komentar povodom ovog slučaja. Violeta je za B92 izjavila da je poziv iz Jure dobila 30. novembra ujutru, inače, posle treće hemoterapije.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.