Ova fotografija iz Srbije proglašena je za NAJLEPŠU NA SVETU! (FOTO)
Foto: Wikimedia / Cedomir Zarkovic

Viki voli Zemlju

Ova fotografija iz Srbije proglašena je za NAJLEPŠU NA SVETU! (FOTO)

Na konkursu Vikimedije "Viki voli Zemlju" fotografije Čedomira Žarkovića i Vladimira Mijailovića osvojile su 1. i 15. mesto
Objavljeno:

Fotografija Čedomira Žarkovića, koja prikazuje bigrene kade Stopića pećine na Zlatiboru, proglašena je najlepšom svetskom slobodnom fotografijom zaštićenog prirodnog dobra za 2016. godinu na međunarodnom foto-konkursu Vikimedije "Viki voli Zemlju", saopštila je danas Vikimedija Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pored prvog mesta, fotografija koja je pobedila na takmičenju u Srbiji - Kanjon Rače, autora Vladimira Mijailovića osvojila je 15. mesto na listi najlepših svetskih fotografija pod slobodnom licencom na međunarodnom foto-konkursu Vikimedije "Viki voli Zemlju".

foto: Wikimedia / Vladimir Mijailović

Fotografija Čedomira Žarkovića izabrana je za najlepši prikaz zaštićenog prirodnog dobra sa objašnjenjem da, pored atraktivnosti i dinamičnosti, ima izuzetnu enciklopedijsku vrednost. Stopića pećina se nalazi na desnoj strani klisure Prištavice, u blizini sela Rožanstvo u zlatiborskoj opštini Čajetina, a duga je 2.000 metara sa visinom svoda od čitavih 50 metara.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.