ČOVEČE, JESI LUD? Ostavio prase 4 dana u kolima, pola Niša se podiglo na noge! (FOTO)
Foto: prase u autu, Duvanište, Niš

životinje nisu stoka

ČOVEČE, JESI LUD? Ostavio prase 4 dana u kolima, pola Niša se podiglo na noge! (FOTO)

Prase je četiri dana bilo zatvoreno u vozilu, parkiranom u Puškinovoj ulici u niškom naselju „Duvanište“, i do sada se vlasnik „opel kadeta“ nije pojavio
Objavljeno:

Neviđeno!!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Po prijavi građana, Udruženje „Zoo Planet“ je izašlo na teren i u saradnji sa niškom policijom, vatrogasnom službom i veterinarskom inspekcijom sprovodi akciju spasavanja praseta, koje je četiri dana bilo zatvoreno u vozilu paraćinskih registarskih oznaka na parkiralištu u Duvaništu.

foto: prase u autu, Duvanište, Niš

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva i uz pomoć vatrogasaca uspeli smo da izvadimo prase iz automobila i vozilo nije oštećeno. Prase će biti smešteno u Zoo Kutak u Kamenici, ali pre toga ga vodimo kod veterinara, jer je četiri dana bilo bez hrane i vode. Najbitnije je da će prase ostati u životu“, kaže predsednik Udruženja „Zoo Planet“, Dušan Stojanović.

foto: prase u autu, Duvanište, Niš

Prase je četiri dana bilo zatvoreno u vozilu, parkiranom u Puškinovoj ulici u niškom naselju „Duvanište“, i do sada se vlasnik „opel kadeta“ nije pojavio.

foto: prase u autu, Duvanište, Niš

Prema Zakonu o veterini i Zakonu o dobrobiti životinja ovakvo nehumano ponašanje prema prasetu je kažnjivo i kako ističu u Zoo Planet-u, pravi se zapisnik slučaja i „podnećemo prijavu protiv nesavesnog vlasnika“, dodaje Stojanović.

„Molimo sve građane da predlože ime za našeg novog stanara ZOO Kutka i ko želi, a može i „kum“ da donira hranu za prase“, kraže kroz osmeh Dušan Stojanović.

(Espreso.co.rs/NiškeVesti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.