Pravdanje časova i plaćanje poreza IZ FOTELJE: Je li ovo početak kraja ŠALTERA u Srbiji?
Foto: Beta

da se ne mučimo!

Pravdanje časova i plaćanje poreza IZ FOTELJE: Je li ovo početak kraja ŠALTERA u Srbiji?

Preko pola miliona građana Srbije je registrovano na portalu eUprava, pomoću koga, preko interneta, možete završiti brojne obaveze
Objavljeno:

Najviše se elektronski "opošljava" na Novom Beogradu. Tamo je 7.000 zahteva stiglo samo za izdavanje nove zdravstvene, elektronske knjižice, i to je trenutno najpopularnija usluga ovog servisa. Umesto redova, klik!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Onlajn upis dece u predškolske ustanove na teritoriji Grada Beograda, zakazivanje termina za ličnu kartu i pasoš, poručivanje izvoda iz matične knjige rođenih i uverenja o državljanstvu, kao i registracija vozila na ovlašćenim tehničkim pregledima i zamena vozačke dozvole su, uz zamenu stare za novu karticu zdravstvenog osiguranja, trenutno najpopularnije od 300 različitih elektronskih usluga koje postavljaju 104 državna organa.

foto: Printscreen

Za šest godina postojanja, na nacionalni Portal eUprava pristiglo je više od četiri miliona zahteva građana, prenelo je Ministarstvo.

A šta je još u planu?

Iz Ministarstva za državnu upravu najavili su još jednu uslugu, koju su videli od švedskih kolega.

foto: Dragana Udovičić

Reč je o pravdanju časova u školi! Dakle, roditelji će moći od kuće da najave da im dete neće doći u školu tog dana. Zloupotrebe, kažu, neće biti, jer portalu mogu pristupiti samo punoletni građani.

foto: Stock

Planira se da iz fotelje, od sledeće godine plaćamo i porez, registrujemo vozila, ali i da se prijavljujemo za dečje dodatke, prenosi današnja štampa.

Time ćemo zaboraviti na vreme provedeno pred šalterima, i Mice-ubice sa druge strane.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.