KULTNA MESTA U KOJIMA JE MAFIJA PUCALA NA SVE STRANE: Klubovi u BG koji su okupljali najžešće momke (INTERAKTIVNA MAPA)
Foto: Dragana Udovičić, Profimedia

visokI NAPON

KULTNA MESTA U KOJIMA JE MAFIJA PUCALA NA SVE STRANE: Klubovi u BG koji su okupljali najžešće momke (INTERAKTIVNA MAPA)

Koja su to kultna mesta na kojima su se okupljali žestoki momci beogradskog podzemlja?
Objavljeno: 23:25h

Buran život devedesetih u Beogradu obeležili su krimi sukobi, i to vrlo često u popularnim prestoničkim klubovima. Izlazak na ova mesta bio je događaj visokog rizika! Našli smo nekoliko najpoznatijih mesta na kom su se okupljali žestoki momci BG podzemlja, i u kojima su se desili neki od najžešćih sukoba klanova.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

POGLEDAJTE NA MAPI GDE SU SE NALAZILI:

1 Klub Nana, Senjak

Prva beogradska diskoteka u kojoj se desilo ubistvo, osamdesetih je bila jedno vrlo "zatvoreno" mesto, u koje se ulazili samo u odelima. Devedesetih su pak ovo mesto "otkrili" i gradski, opasni momci. Bilo je tu i slavnih persona, kockara, ekipa sa Senjaka i Dedinja... Mesto je vrlo brzo pariralo onom, pre daleko popularnijem i estradnijem - "Dugi".

Andrija Lakonić Laki tu je likvidiran u martu 1990. godine. Ovaj žestoki momak bio je saradnička veza policije, tvrde urbani izvori. Nakon njegovog ubistva Nana je zatvorena, a kasnije je postala mesto za izbegavati.

MISTERIJA LIKVIDACIJE ENVERA HADRIJA: Kako je Služba godinama ubijala u inostranstvu i kakve veze Nana ima s tim (FOTO) (VIDEO)

foto: Dragana Udovičić

2 Splav Lukas

Ultra popularno mesto na NBG strani obale. Ovaj splav "živeo" je 9 godina, od otvaranja, do 1994. godine kao mirno mesto. Onda se jedne noći, u novembru, desio sukob između Voždovčana i Zvezdaraca, tj. njihovih klanova. U prvu pucnjavu na splavu uključila se i rečna policija, i pravo je čudo da niko od nevinih ljudi nije povređen, dok je u krimi redovima bilo upucanih, ali je i ubijen Bojan Banović, žestoki momak sa Voždovca.

Droga, sex, ubistva, skandali! Najveće tragedije naše estrade: 90-ih bili zvezde, a 2000-te ih progutale! (FOTO)

Od te večeri, to će se promeniti, biće učestale pucnjave, a "Lukas" uvek pun uprkos svemu!

I danas je na ovom mestu splav, sa drugim nazivom.

foto: Marina Lopičić

Čuli ste da je Ljuba Zemunac bio faca? Kad saznate za šta je robijao, shvatićete da je bio običan šljam! (VIDEO)

3 Taš

Izgrađen na nekadašnjem Cepelinu, bio je stecište brojnih gradskih faca. Prvi je uveo tzv "čivas separee", i tako uveo viski, kao simbol prestiža u psihologiju noćnog života Beograda. Jedna anegdota koja je nama bila najzanimljivija jeste izlazak poznatog beogradskog opasnog momka, Radeta Ćaldovića Ćente u ovaj klub, kada je od DJ-a, koji je u to vreme bio manje poznati Nenad Knežević Knez - tražio da 20 puta pusti pesmu "Wicked games". Knez je poslušao Ćentu, kako i ne bi! U ovaj klub je zalazio i Ljuba Zemunac.

Ona krije sve tajne opasnih momaka 90-ih: Za mene su bili najbolji, sad ih viđam na grobljima (FOTO)

4 Diskoteka LUV

U voždovački klub nije mogao da uđe svako, a iako bi ušao - mogao bi da izazove žestoke momke iz ovog dela grada koji su ga "držali" u šaci. Kristijan Golubović je ispred ovog kluba imao oružani sukob, a inače klub u Braće Jerkovića mamio je atraktivne Beograđanke, i pre nego je postao mesto "opasnih" momaka, bio je, žargonski rečeno, "šminkersko mesto".

foto: Printscreen / Youtube / Kristijan Golubovic

I Aleksandar Knežević Knele je jedan od ozbiljnijih sukoba imao upravo ispred ove diskoteke.

5 Mažestik

Krajem februara 1990, Golubović upada u diskoteku koja se nalazila u hotelu "Mažestik", naređuje gostima da legnu na pod i nekoliko puta puca u tavanicu. S njim je tada bio i Dragan Nikolić zvani Gagi, koji je 10 godina kasnije bio umešan u Arkanovo ubistvo. Tako je devedesetih izgledala uobičajena noć u ovom klubu.

6 Sunset, Metropol

Miroslav Kurak je početkom devedesetih godina bio policajac, pripadnik javne bezbednosti, a krajem devedesetih se bavio ugostiteljstvom, kao suvlasnik noćnog kluba "Sanset" u hotelu "Metropol" u Beogradu. Ovaj klub je važio za mesto u koje su veoma različito posećivali biznismeni, ali i članovi diplomatskog kora u Beogradu, i brojna "opasna" imena. Klub su posećivali Ćenta, Legija...

foto: Nebojša Mandić

I sam Metropol je bio mesto za velike. Priča se da je u njemu Radovan Karadžić trošio i 300 hiljada maraka za noć, u kazinu!

Inače, hotel je dospeo uz žižu javnosti nakon velikog požara koji se desio na poslednjem spratu ovog hotela, koji su koristili zaposleni u pomenutom klubu. Prema zvaničnoj verziji, do požara je došlo zbog neispravnih instalacija. Zanimljivo je da je policija nekoliko dana pre požara na poslednjem spratu “Metropola” pronašla veliku količinu oružja, a protiv četiri osobe koje su koristile te prostorije podneta je krivična prijava zbog neovlašćenog držanja i nošenja oružja, pisala je beogradska štampa.

7 Trozubac

Kafić koji se nalazio između Terazija i Nušićeve. Mesto na kom su se okupljale face podzemlja danas više ne postoji!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.