DA LI ZAJEČARSKA GITARIJADA VARA POBEDNIKE? Zavlače ih mesecima, ne javljaju se na pozive... (VIDEO)
Foto: Beta

pobednici se žale

DA LI ZAJEČARSKA GITARIJADA VARA POBEDNIKE? Zavlače ih mesecima, ne javljaju se na pozive... (VIDEO)

Organizatori "Gitarijade", čuvene muzičke manifestacije koja se već 50. godina održava u Zaječaru, pojedinim bendovima još nisu isplatili nagrade
Objavljeno:

Poznata Zaječarska Gitarijada postala je prava zavrzlama. Naime, na adresu naše redakcije stiglo je pismo prošlogodišnjih pobednika ove manifestacije koji i dalje čekaju na snimanje prvog albuma, snimanje spota i godinu dana marketinške podrške bendu, što je bilo propisano konkursom "Gitarijade".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bend "Svemirci" je pobednik 49.Gitarijade sa teritorije Republike Srbije i sledi mu nagrada u vidu snimanja i izdavanja albuma, kao i PR podrške.

Ali, od toga i dan danas nema ništa.

Naime, identičnu nagradu su dobili i pobednici 49. Gitarijade, riječki bend "Syleth" i njima je isplaćeno 3.000 evra za snimanje albuma još pre nove godine, objašnjavaju iz benda "Svemirci".

Prema njihovim rečima, direktor ustanove "Gitarijada" Perislav Ducić im je obećao realizaciju nagrade posle Nove godine, što se odugovlačilo do proleća, kad se desila akcija MUP Srbije "Skener 2", posle koje je ustanova "Gitarijada" pala u stečaj.

Ducić je nastavio da im obećava realizaciju nagrade do sredine jula, a on je u međuvremenu uhapšen u pomenutoj akciji policije zbog korupcije i zloupotrebe položaja, a njih je uputio na novog organizatora, gospodina Zorana Stamenkovića, direktora "CEKIT" (Centar za kulturu i turizam).

foto: Nebojša Mandić

- Zoran nam je rekao da oni nemaju ništa s tim i da je naša nagrada najverovatnije završila u budžetu za likvidacioni bilans ustanove "Gitarijada" koji je odobrio grad Zaječar i da bi trebalo da nazovem pomoćnika gradonačelnika Vladislava Milojevića. On se takođe ograđivao od cele situacije, ali je i obećao da će potražiti neko rešenje - priča naš sagovornik iiz benda "Svemirci", pa nastavlja:

- Mi smo mu tražili 1.500 evra po sistemu "bolje išta nego ništa", pozivajući se na gorepomenutih 3.000 evra isplaćenih za istu stvar i mogućnost dobijanja povoljne cene studija tokom leta. Tad je počela igra: "videćemo", "javi se u ponedeljak", "javi se sutra" itd. Naravno, svaki drugi dan se ne bi ni javio na telefon, samo je kupovao vreme, pošto je u toku bila kampanja za ovogodišnju Gitarijadu - kažu "Svemirci".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.