STOLAR MILE HEROJ SRBIJE: Divno je ono što je uradio za decu u vrtiću u Zrenjaninu!  (VIDEO)
Foto: Youtube prinstcreen

bravo care!

STOLAR MILE HEROJ SRBIJE: Divno je ono što je uradio za decu u vrtiću u Zrenjaninu! (VIDEO)

Pre nepuna dva meseca kada je doneo dve stolice za hranjenje deci vrtića "Zvončica" u Zrenjaninu, Milorad Jurković kojeg cela Srbija znao kao Stolara Mileta, nije znao da će ovde imati još posla
Objavljeno:

Kao epilog priče, danas, dva meseca nakon te posete, mališani vrtića "Zvončica" dobili su novih pet stolova i dvadeset stolica. Poklonu su se radovala i deca i vaspitačice.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Ja sam zacrtao da ću to uraditi i bilo je samo pitanje dana kada će to tačno biti. I da nije bilo dobrih ljudi, da niko ništa nije donirao, ja bih sakupljao deo po deo, pa bih opet uradio. Međutim, odazvali su se i vaši građani i oni van Zrenjanina i uspeli smo da usrećimo ove mališane, rekao je Jurković.

Vaspitačice vrtića "Zvončica" kažu da je ovaj dan za njih poseban.

- Nemam reči da opišem zahvalnost i poštovanje prema tom čoveku. Naše bebe su danas najsrećnije, kao i mi. Učestvovali su i roditelji koji nisu želeli da se spominju i eksponiraju, i želim da se zahvalim i njima, rekla je vaspitačica Jovanka Nedeljkov.

Primopredaji novog nameštaja prisustvovao je i direktor Predškolske ustanove Vladimir Petrović.

- Zahvaljujem se gospodinu Jurkoviću koji je sve ovo napravio, i nadam se da će se mnogi ugledati na njegov postupak. Svaka akcija za pomoć našoj deci je dobrodošla. Predškolska ustanova sa trudi da sa Gradskom upravom grada Zrenjanina obezbedi što bolje uslove za boravak dece u vrtićima, ali je i svaka pomoć donatora dobrodošla. Razgovarao sam sa ovim humanim čovekom i ostaćemo u kontaktu. Ja ću mu preneti, ako je moguće, ne sve, ali delimične potrebe naših vrtića, i on je izrazio volju da pomogne onoliko koliko je u njegovoj moći, rekao je Petrović.

I ovu akciju Stolara Mileta, kao i mnoge druge do sada, pomogli su članovi Udruženja građana Novi Sad. Predsednik tog udruženja, Goran Bajšanski, kaže da dobri ljudi jedni druge pronalaze. Kada je potrebno, rasturaju palete, pomažu u radionici, utovaraju i istovaraju nameštaj.

- Prepoznali smo se u misiji koju je započeo Mile Jurković jer su sve akcije koje mi kao udruženje građana sprovodimo, vezane za porodicu i decu. Držimo se zajedno i mislim da upravo tako, zajedničkim trudom i radom, možemo još više da pomognemo deci. Ovo što radimo i rezultati koje vidimo, zadovoljne ljude, decu, sve to predstavlja neprocenjivu energiju koju svaki čovek treba da doživi. Mnogim ugroženim ljudima je potrebna finansijska pomoć, ali često je pažnja koju im poklonimo kada dođemo u njihovu kuću i provedemo neko vreme sa njima, ono najdragocenije i najvrednije, istakao je Bajšanski.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.