AVANTURA GRADSKIH CURA NA SELU: Otišle smo da muzemo krave i vozimo traktor, KAD ONO... (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

lepše od pariza

AVANTURA GRADSKIH CURA NA SELU: Otišle smo da muzemo krave i vozimo traktor, KAD ONO... (VIDEO)

Dve novinarke Espresa krenule su put Ripnja, da se susretnu po prvi put sa realnostima srpskog sela - mužom krava, sređivanjem voćnjaka, ali i neočekivano - vožnjom traktora!
Objavljeno:

- Suzana, Jeca i ti idete u selo na jedan dan. Tamo ćete da se oprobate u svim poslovima - kaže urednik.

Strava, ovo je idealna prilika da se izblamiram. I tako smo otišle u porodicu Milošević u Ripnju, koja nas je fino ugostila. Odmah po dolasku morale smo da drmnemo jednu rakijicu - jer, valja se.

foto: Filip Plavčić

Nazdravile smo, i kao, krenule da radimo. Ipak, od obrezivanja vinograda bilo mi je interesantnije to da, (iako sam u haljini) sednem u kolica da me Jeca provoza. Logično, prevrnula me posle nekoliko metara (nije od rakije majke mi).

foto: Filip Plavčić

U haljinama i našoj obući zaglibile smo duboko u blato.

- Evo ti makaze, sečeš granu posle petog čvorića da bi tu izrasla nova grana, ali i da bi se oblikovala krošnja. Isplezim jezik, i uz užasno glupu facu pokušavam da obrezujem drveće. Osnovu sam skapirala. Nije bilo mnogo teško, ali - sredila sam pola jednog drveta a u voćnjaku ih ima na stotine...

foto: Filip Plavčić

Vožnja traktorom.

foto: Filip Plavčić

- Opaaaa, stig'o prevoz! Jeco uskači! - rekla sam kao iz topa. Najpre smo bile suvozači. Truckale smo se po njivi, a onda nam je sinula sjajna ideja - ajde da mi vozimo traktor! Vožnja u mom slučaju nije baš najsjajnija ideja kad se uzme u obzir da je poslednja vožnja rolera prošla tako što sam izletela pod kola komšiji, a vožnja bajsa tako što sam završila na VMA.

Videćete već u drugom delu kako sam prošla!

foto: Filip Plavčić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.