"MALAKSAO SAM OD LEKOVA, ALI SAMO NEKA IMAJU DEJSTVO": Dušan za Espreso otkriva kako se OSEĆA, i kakve su PROGNOZE
Dušan Jakšić, Foto: Privatna arhiva

775 NA 3030

"MALAKSAO SAM OD LEKOVA, ALI SAMO NEKA IMAJU DEJSTVO": Dušan za Espreso otkriva kako se OSEĆA, i kakve su PROGNOZE

Nažalost njegova borba se nastavila 2020. godine i hitno mu je bio potreban novac da bi obezbedio lečenje u zemlji i inostranstvu

Objavljeno:

Dušan Jakšić (18) dečko iz Obrenovca rođen je kao zdrav i veseo dečak. Međutim, 2016. godine dijagnostikovan mu je tumor Ewing sarcoma, Juingov sarkom.

Na odeljenju pedijatrije Instituta onkologije i radiologije Srbije je završio osmi razred Osnovne škole. Upisao je i pohađa srednju školu, odličan je učenik.

Sreća je kratko trajala. Bolest se ponovo vratila 2018. godine i opet je krenula borba za život. Uz teško lečenje i pomoć lekara uspeo je da se izbori.

Nažalost njegova borba se nastavila 2020. godine i hitno mu je bio potreban novac da bi obezbedio lečenje u zemlji i inostranstvu.

Da podsetimo još jednom, u februaru ove godine Dušan je saznao da mora da primi primi 6 terapija u narednih 6 meseci. A jedna terapija u Srbiji košta 3003 evra.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Kontaktirali smo Dušana kako bi saznali kako se on sada oseća, da li je krenuo da prima terapiju i kakve su prognoze lekara.

"Sada sam bolje, krenuo sam sa lekovima nedavno i nadam se da će imati rezultata. Za oko 3 meseca bih trebao da radim ponovo snimanja i kontrole, pa će tada biti jasnije. Primam lek temodal, sem toga primam imunoterapiju i dobijaću je svake tri nedelje. Malsakao sam od tih lekova ali gledam da se ne žalim, samo da ima dejstvo ", ispričao je Dušan.

Na pitanje koliko novca je do sada sakupljeno Dušan nam je rekao da je to cifra od 200 hiljada evra od potrebne sume od 500 hiljada. Zatim nam je rekao da li je uočio neke promene.

Dušan Jakšić
foto: Privatna arhiva

"Od vidljivih promena sam primetio da više ne kašljem i da nemam bolove. Ostaje nada da će nastaviti da deluju kako treba i da izlečenje nije daleko. Drugima bih poručio da uvek cene svoj život, iako možda u nekom trenutku život izgleda loše sunce je uvek iza tmurnih oblaka. Samo ne treba gubiti nadu", dodao je.

Dušan pored sebe ima ogromnu podršku koja mu u ovim trenucima neizmerno znači.

Majka i prijatelji koji su tu za mene i uvek se bore, ponekad i više nego ja. Za ovo vreme što se lečim stekao sam mnogo prijatelja bez kojih ne bih mogao zamisliti svoj život i za to sam im uvek zahvalan" , kazao je.

Dušan Jakšić
foto: Privatna arhiva

Da podsetimo, u Obrenovcu njegova sugrađanka Sanela Jevtić je odlučila da organizuje humanitarni Bazar. Na kojem su svi prisutni ljudi mogli da pomognu koliko su u mogućnosti.

Pomozimo Dušanu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 775 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human775 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000006082-39

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004335.7 IBAN: RS35160005400004335706 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem IPS QR kod-a na vašoj E-banking aplikaciji: IPS QR kod

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.