KAKVI SU TO LJUDI, KAKAV JE TO SVET? Vandali čupali reflektore na Kadinjači, oskrnavljen spomenik herojima Užica!
Foto: Wikipedia / White Writer

Strašno

KAKVI SU TO LJUDI, KAKAV JE TO SVET? Vandali čupali reflektore na Kadinjači, oskrnavljen spomenik herojima Užica!

Vandali su, pokušavajući da iščupaju, oštetili tri reflektora koji osvetljavaju piramidu nad kosturnicom užičkih zanatlija, izginulih 29. novembra 1941. braneći „Užičku republiku“
Objavljeno:

Izgrednici za kojima policija traga, pretprošle noći su, ko zna kakvim suludim motivima vođeni, oskrnavili spomen kompleks posvećen borcima „Radničkog bataljona“.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vandali su, pokušavajući da iščupaju, oštetili tri reflektora koji osvetljavaju piramidu nad kosturnicom užičkih zanatlija, izginulih 29. novembra 1941. braneći „Užičku republiku“. Valjda u besu što reflektore nisu uspeli da odnesu kuda su naumili, posekli su kablove za rasvetu.

Kadinjača je oskranvljena na 75-godišnjicu „Užičke republike“, nešto više od mesec dana od kada je poprište neravnopravne bitke zasijalo pod reflektorima.

- Obnovićemo reflektore, ali najveći problem je kako dalje da čuvamo Kadinjaču. Zar zbog onih kojima ništa nije sveto treba da pravimo kaveze oko spomenika i reflektora - pita se Nikola Gogić, direktor Narodnog muzeja iz Užica koji se stara o Kadinjači.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.