Pravo čudo: Džinovska paprika od dva metra raste u blizini Niša! (FOTO)

plastenik za ginisa

Pravo čudo: Džinovska paprika od dva metra raste u blizini Niša! (FOTO)

Ivan Petrović rekao je da njegova paprika za Ginisa i da je tako dobra zbog zemljišta i navodnjavanja
Objavljeno:

Kafedžija iz sela Prosek kraj Niša Ivan Petrović (58) proizveo je u svom plasteniku od tridesetak kvadrata papriku čija stabla dostižu visinu 2,7 metara. I ovo je moguće u Srbiji: Iznajmite plotnu za pečenje paprike za 30 dinara! (FOTO) Ova paprika ne samo da je dostigla džinovske razmere, već je i odlično rodila, tako da su Ivan, njegova supruga i sin čitavog leta brali njen rod, a sada uveliko pripremaju zimnicu. Ivan Petrović je kazao da je i sam iznenađen veličinom stabala i rodom paprike koju uzgaja, jer u plasteniku povrtara iz sela Pejkovca od kojeg je rasad kupio, ista ta paprika ne premašuje pola metra. Prema njegovim rečima, paprika sorte "strižanka", "kameleon" i "krasanka" u planinskom Proseku daleko nadmašuje sve druge paprike proizvedene u ovom delu zemlje.

On je izrazio i uverenje da je uzgojio papriku za Ginisa zahvaljujući odlično nađubrenom zemljištu, redovnom navodnjavanju, kao i letu sa mnogo sunčanih dana. - Plastenik sam podigao ovog proleća u brdu iznad kuće, na zemljištu u kome je više kamena nego plodne zemlje. Da bih dobio bilo kakav rod, dobro sam ga nađubrio stajskim đubrivom. To je i te kako pogodovalo paradajzu, ali pre svega paprici - naveo je Ivan Petrović. Prema njegovim rečima, povrće u plasteniku ovog leta nije tretirao ni jednim hemijskim preparatom.
- Plastenik sam podigao upravo iz tog razloga, da bih porodici obezbedio zdravu hranu. Povrtari previše prskaju raznim hemikalijama povrće koje kupujemo na pijacama - rekao je on. Kako je dodao, i naredne godine će saditi povrće u plasteniku, kako zbog proizvodnje zdrave hrane, tako i zbog toga što mu svakodnevni povrtarski poslovi predstavljaju svojevrsnu terapiju koju su mu lekari prepisali nakon teške operacije glave. Pogledajte video ovde. (Espreso.co.rs / Izvor: Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.