ANA JE IMALA 8 INTERVENCIJA NA MOZGU, MLADA JE PREŽIVELA PAKAO: Imala je morbile, varičele, koksaki, i to nije KRAJ
Ana Kostić, Foto: Privatna arhiva

1081 na 3030

ANA JE IMALA 8 INTERVENCIJA NA MOZGU, MLADA JE PREŽIVELA PAKAO: Imala je morbile, varičele, koksaki, i to nije KRAJ

Ana je nakon 5 meseci boravka na Institutu za neonatologiju otpuštena kući uz loše prognoze lekara

Objavljeno: 20:28h

Ana Kostić je rođena 07.02.2017. godine u Nišu. Naknadno je utvrđeno da majka ima urođenu trombofiliju.

Rođena je prirodnim putem sa svega 780 grama i 33 cm dužine.

Ana je prevremeno rođena, ja sam se sama porodila u sobi, mogla je da ispadne na pločice i da tu bude kraj, započinje priču majka Anđela.

Ana Kostić
foto: Privatna arhiva

Na rođenju je imala sepsu izazvanu ešerihijom koju su lekari brzo sanirali. Kasnije, u 5. nedelji života, dobija teško zapaljenje CNS- a Encephalitis zatim ponovo sepsu, krvarenje II stepena, sve to uzrokovano Klebsiella bakterijom koja je dospela u organizam kao respiratorna infekcija koja se zatim proširila u krvotok i nakon toga u likvor. Zbog dugog zadržavanja te bakterije razvija se hidrocefalus gde joj se u 3. mesecu života plasira VP šant.

Ana Kostić
foto: Privatna arhiva

Anine i muke njenih roditelja počinju od samog početka.

Po rođenju je dobila sepsu koja je izazvana ešerihijom, ali su to lekari brzo sanirali. Međutim, u petoj nedelji života dobija teško zapaljenje CNS-a Encehalitis. zatim sepsu, krvarenje II stepena, sve to uzrokovano Klebsiella bakterijom koja je dospela u organizam kao respiratorna infekcija koja se zatim proširila u krvotok i nakon toga u likvor. Zbog dugog zadržavanja te bakterije razvija se hidrocefalus gde joj se u 3. mesecu života plasira VP šant, nastavlja ova hrabra majka.

Nakon 5 meseci Ana je sa Instituta za neonatologiju otpuštena kući. Ali prognoze lekara ni tada nisu bile sjajne.

U toku prve godine života imala je 8 intervencija na mozgu (revizija šantova, bušenje cisti, ekternu drenažu). Sa 11 meseci je preležala morbile, zatim varičele. Borila se i sa koksaki virusom. Dijagnostikovan joj je West sindrom najteži oblik epilepsije, cerebralna paraliza, hemipareza leve strane.

Ana ima veliku cistu u levoj komori, teško oštećenje mozga i atrofiju moždanog stabla.

Ne prati pogledom, nema potpunu kontrolu glave, ne sedi, ne hoda, ne priča. Ne komunicira, ne razume kada joj se neko obraća ali prepoznaje naše glasove, ona oseća sve što se oko nje dešava, složili su se Anini roditelji.

Ana Kostić
foto: Privatna arhiva

Leči na Klinici za rehabilitaciju ‘’Dr Miroslav Zotović’’ u Beogradu i u Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu Dr Subotića. Kako smo već naveli, doktori nemaju sjajne prognoze kada je Ana u pitanju. Međutim, Ani roditelji ne odustaju, žele da pomognu svojoj devojčici matičnim ćelijama koje može dobiti u Turskoj i koje su Anina jedina nada.

Doktori me odvraćaju od toga, kažu da je uzaludno bacanje para. Ali ja ću učiniti sve što mogu za svoje dete, završava Anđela.

Uz sve nedaće koje su zadesile porodicu Kostić oni ne odustaju i drže se zajedno. Od opštine pomoć nisu dobili, oboje su nezaposleni, a kako izlaze na kraj sa svim troškovima, samo oni znaju.

Ani su sredstva potrebna za lečenje, specijalističke i kontrolne preglede, dijagnostiku, za rehabilitaciju, fizikalne tretmane, za ortopedska i medicinska pomagala, medicinski potrošni materijal za tretmane matičnim ćelijama kao i za putne troškove i smeštaj.

Ana Kostić
foto: Privatna arhiva

Za Anino bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Ani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1081 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1081 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216325-20

Uplatom na devizni račun: 160600000121638437 IBAN: RS35160600000121638437 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.