Opala! Posle snimka radnika koji kleče, inspekcija stigla u Juru! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/YuraLeaks

ispituje se

Opala! Posle snimka radnika koji kleče, inspekcija stigla u Juru! (VIDEO)

Kako je navedeno, od početka rada "Jura Korporacije" u Srbiji, Inspekcija rada je kod tog poslodavca izvršila ukupno 24 inspekcijska nadzora u oblasti radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu, po službenoj dužnosti i po zahtevu stranke
Objavljeno:

Inspektorat za rad je upoznat sa snimkom radnika zaposlenih u fabrici Jura koji u pogonu kleče pred rukovodiocima, i odmah uputio inspektore koji su sada tamo. Oni će, navodi se, ispitati taj slučaj i postupiti u okviru nadležnosti inspekcije rada.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Inspektorat za rad je upoznat sa snimkom i odmah je uputio inspektore u "Jura korporaciju" d.o.o. Rača, i u korporaciju "Jura" u Leskovcu, koji se sada tamo nalaze kako bi ispitali slučaj u vezi sa snimkom i postupili u okviru nadležnosti inspekcije rada - rečeno je danas u Ministarstvu rada.

Srbi u korejskoj fabrici u Nišu kleče i klanjaju se šefovima, Korejci gledaju i smeju se!(VIDEO) Kako je istaknuto, zaposleni u korporaciji "Jura" nisu se do sada obraćali Inspektoratu za rad zbog zlostavljanja na radu, već je zabeleženo nekoliko prijava nekadašnjih radnika te fabrike koji su se, po prestanku radnog odnosa, obraćali Inspekciji rada sa pritužbom da su u bivšem preduzeću trpeli neki vid mobinga. Kako je navedeno, od početka rada "Jura Korporacije" u Srbiji, Inspekcija rada je kod tog poslodavca izvršila ukupno 24 inspekcijska nadzora u oblasti radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu, po službenoj dužnosti i po zahtevu stranke, od toga je samo u poslednje dve godine 17.

Inspekcijski nadzori su se vršili, kako u sedištu poslodavca, tako i u svim proizvodnim pogonima "Jura Korporacija" u Srbiji: u Rači, Leskovcu i Nišu. Prilikom inspekcijskog nadzora niko od zaposlenih nije prijavio slučajeve zlostavljanja i maltretiranja koji su navedeni u pojedinim medijima, niti su inspektori došli do dokaza koji bi te navode potvrdili, ističu u Ministarstvu rada.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.