OPREZA NIKADA DOSTA! Svake godine VEĆI BROJ nesreća u kojima učestvuju DVOTOČKAŠI
Ilustracija, Foto: RINA

crne brojke

OPREZA NIKADA DOSTA! Svake godine VEĆI BROJ nesreća u kojima učestvuju DVOTOČKAŠI

Na teritoriji Kragujevca od 2015. do 2019. godine bilo je oko 1000 vozača i putnika na motorima i mopedima koji su zadobili povrede ili čak poginuli

Objavljeno:

Svake godine se povećava broj nesreća u kojima učestvuju motori i mopedi, a kako bi se crna statistika smanjila, potrebna je dodatna opreznost kod svih učesnika u saobraćaju.

Statistika
foto: KURIR TELEVIZIJA

- Manje od 33% putnika u ovom periodu nosi zaštitnu kacigu na mopedima. Što se tiče jačih motora tu problem nastaje van naselja gde su veće brzine. O brzini moraju da vode računa jer su mali isitni, drugi učesnici u saobraćaju ih ne vide. Ako prekorače brzinu, onda drugi učesnici ne mogu da procene kojom se brzinom kreću -rekao je Igor Ognjanović, predavač iz oblasti bezbednosti u saobraćaju.

Igor Ognjanović
foto: KURIR TELEVIZIJA

Na teritoriji Kragujevca od 2015. do 2019. godine bilo je oko 1000 vozača i putnika na motorima i mopedima koji su zadobili povrede ili čak poginuli.

- Uvek gledam kako da izbegnem sporne situacije na putu, ja uvek prikočim i stanem pa tek onda nastavim da vozim. Ne mora da znači ako imam prednost da je zaista i imam. Kod nas ne postoji kultura u slislu poštovanja dvotočkaša, u svetu to veoma postoji jer su svesni šta znači kad neko vozi motor - rekao je Milovan Milanović Ćofa, moto klub „Smak“.

Milovan Milanović
foto: KURIR TELEVIZIJA

Od ukupnog broja poginulih u saobraćajnim nezgodama u Srbiji, devet posto njih su vozači i putnici na dvotočkašima.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.