Roditelji, opasne su po decu, nemojte ih više koristiti! Ovo je prava istina o anatomskim cipelama za decu! (FOTO)
Foto: Profimedia

ceo život smo u zabludi?

Roditelji, opasne su po decu, nemojte ih više koristiti! Ovo je prava istina o anatomskim cipelama za decu! (FOTO)

Možda ste mislili kako pružate maksimum svom detetu ukoliko mu kupujete anatomske cipele, međutim izgleda da to čini više štete nego koristi
Objavljeno: 18:21h

Sigurno ste više puta čuli kako prve cipelice vašeg deteta moraju da budu čvrste i da imaju jak uložak. Sada je to dovedeno u sumnju jer su se pojavila i suprotna mišljenja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Doktor Ljubomir Georgijević, specijalista za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju, izazvao je veliku pažnju na društvenim mrežama pošto je ukazao da preskupe dečije cipelice sa anatomskim uloškom ne rešavaju problem ravnih stopala kod dece, čak naprotiv, smetaju pravilnom razvoju i upravo one - izazivaju problem ravnih stopala.

Da li imate ravna stopala? Vaše telo može biti u velikoj opasnosti (FOTO)

foto: Stock

- Cipele sa "lepo izvajanim uloškom" raznih proizvođača govore o njihovom "naporu" da učine vašem detetu nekakvu pogodnost. Zbog toga su cene cipela za bebe i malu decu kao da su broj 56. U stvari svaki uložak upropašćuje dečije stopalo. Zašto? Na plantarnoj strani stopala nalaze se u dva sloja, po osam mišića, koji isključivo služe da održavaju uzdužni svod stopala i prednji poprečni svod. Sloj masnog tkiva u prve četiri godine štiti od povreda osim planetarne fascije i tu grupu mišišća i prateće krvne sudove i nerve, napisao je dr Georgijević na svom Fejsbuk profilu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.