Nacista gradom neće šetati! Zabranjen Srpski marš u Beogradu!
Foto: nsfront.org/Printscreen

pokvarili im planove

Nacista gradom neće šetati! Zabranjen Srpski marš u Beogradu!

U subotu se ipak neće održati najavljeni Srpski marš. Nacionalni srpski front ne sme da organizuje skup
Objavljeno: 15:21h

U medijima je odjeknula informacija da će Nacionalni srpski front organizovati "Srpski marš", i ovaj skup je dočekan "na nož", jer ovu organizaciju optužuju da je neonacistička, i da sledi ideologiju Milana Nedića.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Iako je skup kojim su, kako su ranije izjavili za Espreso, hteli da pokažu nezadovoljstvo političkom stvarnošću Srbije, pri tom negirajući povezanost sa fašizmom, bio uredno prijavljen za subotu, u 17.30 ispred hrama Svetog Save - MUP je zabranio ovo okupljanje!

Nacionalni srpski front za Espreso: Nismo fašisti, ali podržavamo Firera!

Iz NSF su potvrdili ovu informaciju.

- Nacionalni srpski front obaveštava javnost da je Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo održavanje javnog skupa „Srpski marš“ 1.oktobra u Beogradu. Mirna šetnja koju je NSF prijavio kao pravno lice zabranjena je protivno Ustavu i iz apsolutno neprihvatljivog razloga.

Srpski marš je prvobitno bio najavljen na Trgu Republike ali je NSF promenio rutu javnog skupa u pokretu jer nismo želeli da ometamo neke druge već zakazane skupove i da blokiramo saobraćaj u većoj meri, čime bi se štetilo našim sugrađanima.

foto: Dragan Kadić

Žalosno je da su državni organi tako postupili ali mi mirno prihvatamo tu odluku i nećemo izaći na ulice jer smo legalna i patriotska organizacija.

MUP u svom rešenju tvrdi da je skup zabranjen jer su se učesnici mogli sukobiti sa učesnicima takozvanog antifašističkog skupa koji je trebao da prođe Terazijama. Naš skup je imao rutu od Hrama Svetog Save do crkve Svetog Marka, prilično daleko od Terazija. Ali o tome ćemo u žalbi Ustavnom sudu.

Podnećemo žalbu u zakonom predviđenom roku i žaliti se Ustavnom sudu, a ako bude trebalo i sudu za ljudska prava u Strazburu - kažu u saopštenju.

Iako je NSF registrovan kao pravno lice, mnogi osporavaju ovu organizaciju, a Fejsbuk im je nedavno i ukinuo stranicu.

Svoju ideologiju su, u izjavi za naš portal, ranije opisali kao "srpski nacionalizam".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.