I ČAČANI POHRLILI NA PRVU PROLEĆNU KAFU: Jedva dočekali popuštanje mera (FOTO)
Ilustracija, Foto: RINA

pune bašte

I ČAČANI POHRLILI NA PRVU PROLEĆNU KAFU: Jedva dočekali popuštanje mera (FOTO)

Nadamo se lepom vremenu, jer mogu da rade samo bašte

Objavljeno:

Nakon skoro dvadeset dana pauze ugostitelji u gradu na Moravi otvorili su bašte svojih kafića, a može se reći da su Čačani to jedva dočekali jer je teško bilo pronaći slobodno mesto. Može se reći i da je vreme i gostima i vlasnicima išlo na ruku, jer umesto kiše i oblaka u Čačku je grejalo sunce, pa nije bilo prepreka za uživanje u degustiranju prolećne kafe.

„Jedva smo dočekali ovo otvaranje. Prosto smo navikli sa prijateljima da se viđamo na kafi u gradu i svih ovih dana nam je bilo veoma neobično. Pritom, ni sama nisam sigurna koliko su ove mere bile i potrebne, jer ima mnogo većih izvora zaraze od kafića. Ali, nećemo da ulazimo u to, lep je dan kao stvoren za kaficu na otvorenom“, rekla je Nataša Krunić iz Čačka.

Vest da će konačno moći da rade, pa čak i smanjenim kapacitetom, obradovala je pre svegalj i vlasnike lokale koji su u Čačku održavali čak i proteste želeći da iskažu svoje nezadovoljstvo.

„Nadamo se lepom vremenu, jer mogu da rade samo bašte. Narednih dana najavili su zahlađenje, ali očekujemo das bude kratkog daha. Situacija je jako teška, a dodatno otežava ako uopšte ne radite. Računi i dugovi se gomilaju, a primanja nema. Na ovaj način ćemo bar deo moći da nadomestimo“, rekao je Rade Prtenjak ugostitelj iz Čačka.

U baštama svih ugostiteljskih objekata strogo se poštuju sve propsiane epdemisjke mere, ali i pored toga Komunalna policija vrši redovan nadzor.

1 / 1 Foto: RINA

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.