ZA ERGELU LJUBIČEVO STIGAO POKLON OD MILION DOLARA: Prelepi PASTUV došao direktno iz LONDONA (FOTO)
Londonski pastuv od milion dolara, Foto: Printscreen/Twitter

kakav poklon

ZA ERGELU LJUBIČEVO STIGAO POKLON OD MILION DOLARA: Prelepi PASTUV došao direktno iz LONDONA (FOTO)

Pastuv Jejl je takođe poseban po tome što je njegov otac Skatdadi izuzetno poznat američki pastuv koji je u svojoj karijeri načinio doprinos od 1.3 miliona dolara

Objavljeno:

Kako saznajemo, ergela Ljubičevo dobila je na poklon novog pastuva po imenu Jejl vrednog čak milion dolara. U pitanju je pastuv koji je na aukciji u Americi 2018. godine prodat upravo za ovu vrtoglavu sumu novca.

Zahvaljujući darodavcu dr veterine Nebojši Petroviću iz Londona, Ergela Ljubičevo ga je uvrstila u svoj sastav.

- Do sada, u Ljubičevu, nikada nije stigao ovakav pastuv, sa ovakvim genetskim predispozicijama i eksterijerno, tako da očekujemo puno od njega. Jejl će biti priplodni pastuv, isključivo će služiti za poboljšavanje trkačkih karakteristika ljubičevskih konja. Od sledeće godine očekuje njegovu ždrebad. Ovim potezom smatramo da ćemo napraviti jedan veliki korak napred što se tiče odgoja konja - priča Mirko Stojanović, direkto Ergele Ljubičevo.

Pastuv Jejl je takođe poseban po tome što je njegov otac Skatdadi izuzetno poznat američki pastuv koji je u svojoj karijeri načinio doprinos od 1.3 miliona dolara i po ostvarenim rezultatima našao se u top devet pastuva Amerike. Majka mu je Riski Rejčel.

- Sam Jejl je kao dvogodac 2018. godine plaćen million dolara na aukciji u Americi, prešao u Evropu, tačnije Veliku Britanije gde se trkao u nekoliko trka. U četvrtoj trci doživeo je povredu, koja ne predstavlja neki veliki problem. Faktički smo dobili konja od million dolara kao poklon dr Nebojše Petrovića iz Londona koji je i pre toga pomagao Ergelu. Od njega do sada imamo pet poklona u vidu tri pastuva i dve kobile. Ovom prilikom mu se zahvaljujemo na ovakvom poklonu, bićemo dobri domaćini, čuvaćemo, negovaćemo i pazićemo. Kroz narednih godinu, dve, možemo očekivati Jejlove potomke na trkačkoj stazi – dodao je Mirko Stojanović.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.