Roditelji nastradalog Alekse o ministru prosvete: Rešen da stane na put nasilju u školama!
Foto: Ministarstvo prosvete

zaštitimo decu

Roditelji nastradalog Alekse o ministru prosvete: Rešen da stane na put nasilju u školama!

Roditelji Alekse Jankovića, dečaka iz Niša koji se zbog vršnjačkog nasilja ubio, sastali su se danas sa ministrom prosvete Šarčevićem
Objavljeno:

Roditelji Alekse Jankovića, dečaka iz Niša koji se zbog vršnjačkog nasilja ubio, sastali su se danas sa ministrom prosvete Šarčevićem.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Posle sat i po vremena, od čega gotovo čitav sat sa ministrom Šarčevićem, utisci su da je upoznat sa situacijom u prosveti, bez preterivanja do detalja, kao i u delu problema nasilja u školama, i to onako kako je vidimo, mi, Vi, ogromna većina predanih prosvetnih radnika koji pošteno rade svoj posao. Sa tim u vezi dobili smo poziv da budemo deo njegovog tima na sastancima koji će se ticati upravo vršnjačkog nasilja a u vezi sa novim zakonom. Mogu Vam reći da je suspenziju učenika koja je u nacrtu Aleksinog zakona primenjivao i u svojoj privatnoj školi i da daje jako pozitivne rezultate - kazala je Dragana Janković, majka Alekse Jankovića.

- Vidimo da ste spremni da se sa problemom vršnjačkog nasilja uhvatite u koštac - kazao je Bojan Janković nakon sastanka sa ministrom.

Njen sin je sebi oduzeo život, jer su ga vršnjaci maltretirali: Zašto baš ja, zašto baš moje dete?

Aleksin zakon je predlog zakona koji bi se odnosio na strože kažnjavanje vršnjačkog nasilja u školama, ali i oduzimanje licenci nastavnicima koji ne reaguju na prijavljeno nasilje, a Aleksini roditelji su ti koji su i pokrenuli inicijativu za zakonske izmene.

Njihov sin, Aleksa, izvršio je samoubistvo nakon meseci maltretiranja u niškoj školi "Sreten Mladenović Mika", koja je i kažnjena zbog nereagovanja na nasilje.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.