Stanimo na put diskriminaciji! Održana prva parada osoba sa invaliditetom (FOTO)
Foto: Reuters

Parada hrabrosti, snage i dostojanstva

Stanimo na put diskriminaciji! Održana prva parada osoba sa invaliditetom (FOTO)

U centru Beograda danas je održana prva parada osoba sa invaliditetom čiji je cilj da se ukaže na mnogobrojne probleme sa kojima se te osobe suočavaju u svakodnevnom životu.
Objavljeno: 22:45h

Skup na Trgu Republike pod nazivom "Parada hrabrosti, snage i dostojanstva" je organizovalo uduženje "Feniks" čiji članovi su ukazali da su osobe sa invaliditetom diskriminisane po raznim osnovama.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Najavili su i protestni skup, 3. oktobra u Beogradu i pozvali sve pojedince i kompanije koji mogu da pomognu osobama sa invaliditetom da iz unutrašnjosti dođu u Beograd.

foto: AP

Član organizacionog odbora parade Vladimir Tomaščić je rekao novinarima da je jedan od zahteva povećanje dodatka za pomoć i negu drugog lica svih osoba sa invaliditetom. "Za nezaposlenu osobu sa stoprocentnim invaliditetom taj dodatak iznosi 26.000 dinara ili manji i nije dovoljan za život, a kamoli za obezbedjivanje pomoći od strane drugog", rekao je on. Učesnici skupa zatražili su i izjednačavanje primanja svih osoba s invaliditetom koja se isplaćuju na osnovu invaliditeta sa primanjima civilnih žrtava rata.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.