Za borbe pasa svi znaju, a svi ćute: Tajne krvavog biznisa na kom se u Srbiji vrte hiljade evra!
Foto: Fonet/Ilustracija

ZAUSTAVITE OVO LUDILO!

Za borbe pasa svi znaju, a svi ćute: Tajne krvavog biznisa na kom se u Srbiji vrte hiljade evra!

- Odgovorno tvrdim da se tamo održavaju ove borbe, bila sam tamo, videla boksove sa povređenim psima - kaže građanka. Policija je demantuje
Objavljeno: 19:10h

Borbe pasa su tabu tema u Srbiji. Šta se o njima zna?

Zna se da se organizuju u prigradskim naseljima, daleko od očiju javnosti, da ih organizuju „opasni momci“, ali da pored onih manje elitnih, sa manjim ulozima, postoje i one borbe za koje su ulozi veliki.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Radi se i o desetinama hiljada evra.

Osim što je monstruozno i nehumano, ovo je i ilegalno. Za organizovanje ovih borbi sledi kazna i do 3 godine zatvora.

Što se lokacija za održavanja ovih borbi tiče, simptomatično je da njih i nije teško otkriti, naročito kad je reč o onim manje elitnim, i sa manjim ulozima. Ovi drugi su pak znatno oprezniji.

Tako naš izvor iz Novog Sada tvrdi da je u naselju Rit ovaj fenomen uzeo maha, i to ne od skora. Tražeći svog ukradenog psa, jedna Novosađanka došla je do informacije da su u ovom naselju borbe pasa česte.

- Odgovorno tvrdim da se tamo održavaju ove borbe, bila sam tamo, videla boksove sa povređenim psima.

foto: Fonet

- Pitala sam ljude iz naselja, omladinu, sve su mi ispričali. Ubeđena sam da je moj pas završio ovde, priča nam očajna sagovornica. Zna se sve, i nadimak čoveka koji organizuje ove borbe (poznat redakciji), ali se samo ne zna zašto niko ne reaguje. Prijavljivala sam komunalcima, policiji, i u Klisi i u ispostavi Novo naselje, i niko nije reagovao. Potpuno su nezainteresovani. Prijavljivala sam telefonom, i ništa nisu preduzeli. Potom sam počela javno, na društvenim mrežama da govorim o ovom problemu. Tada me je pozvala policija da dođem i podnesem pismenu prijavu.

Kako tvrdi - komunalna policija ništa nije preduzela. Za sve to vreme, ovo naselje, prema tvrdnjama naše sagovornice, ostaje zabranjena zona za pripadnike vlasti.

foto: Filip Plavčić

POLICIJA: Obišli smo teren, nema borbi!

Policija pak tvrdi da je proverila stanje na terenu, i da od toga - nema ništa!

Policijska uprava u Novom Sadu više puta je proveravala navode jedne Novosađanke da se njen odbegli pas nalazi u naselju Veliki rit u kome se, prema njenim tvrdnjama, organizuju borbe pasa, kazali su za Espreso iz policije Novog Sada.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.