SRBIJA, FORBS, VEŠTAČKA INTELIGENCIJA, TO NIKO NIJE MOGAO NI DA ZAMISLI: Brnabićka blista od ponosa
Ana Brnabić, Foto: Kurir

PREMIJER SRBIJE

SRBIJA, FORBS, VEŠTAČKA INTELIGENCIJA, TO NIKO NIJE MOGAO NI DA ZAMISLI: Brnabićka blista od ponosa

Sve su to, kaže, posledice hrabrosti, posvećenosti i rada isključivo u interesu države i građana

Objavljeno:

U najtežim mogućim vremenima, na najpozitivniji način skrenuli smo pažnju na Srbiju i na nama je da nastavimo da radimo, i da sada kada su svetla reflektora uperena u Srbiju, pokažemo šta možemo, istakla je danas premijerka Ana Brnabić, komentarišući pohvalna pisanja brojnih svetskih medija na račun Srbije.

Brnabić je rekla da to kako se Srbija danas predstavlja u svetu, u svetskim medijima, pokazuje šta je Srbija danas, koliko se promenila od 2014. godine, kada je započela reforme.

- Ništa od ovoga što vidimo danas, ni 1. mesto u Evropi po ekonoskim rezultatima, ni 2. mesto po vakcinaciji, ni uređen sistem masovne vakcinacije nije se desilo slučajno, niti je palo s neba, već je rezultat vizije i danonoćnog rada od 2014. godine - rekla je Brnabić.

Sve su to, kaže, posledice hrabrosti, posvećenosti i rada isključivo u interesu države i građana.

- Beskrajno sam ponosna, što sav prostor koji Srbija danas dobija tako pozitivan, što građani širom sveta pitaju svoje vlade i predsednike zašto oni ne mogu kao Srbija. Vučić je počeo promene, mi smo nastavili, jer smo imali viziju - rekla je Brnabić.

Prenela je da je Forbs u svom članku pohvalio Srbiju, na koji je način organizovala masovnu vakcinaciju, i kako je iskoristila veštačku inteligenciju da organizuje imunizaciju stanovništva.

- Srbija, Forbs, veštačka inteligencija - to je nešto što građani nisu mogli da zamisle da će se desiti, a to je rezultat napornog rada i vere u zemlju - rekla je Brnabić.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.