9 stvari o Patrijarhu Pavlu koje niste znali! Zbog njih će ga cela Srbija uvek voleti! (FOTO)
Foto: Facebook / Sveti Patrijarh Pavle Srpski

oduvek misterija

9 stvari o Patrijarhu Pavlu koje niste znali! Zbog njih će ga cela Srbija uvek voleti! (FOTO)

Dok je kao vaspitač radio u Banji Koviljači, iz ledene vode spasao je dečaka koji se davio. Kao posledicu tog poduhvata dobio je, u to vreme, smrtonosnu tuberkulozu
Objavljeno: 19:44h

4. Mrvice hleba

foto: Facebook / Dnevna doza lepog

Jednom prilikom kada je završio sa jelom, uzeo je salvetu ispred sebe na kojoj je bilo nekoliko mrvica. Tiho je pokupio svaku mrvu i pojeo. Prisutni su šokirano upitali šta to radi, a on im je odogovorio: “Ne znate vi, deco moja, šta znači glad i koliko je dece širom sveta gladno, a mi bacamo hleb pored stola i u kontejnere. Nekima one predstavljaju život i nadu, a mi ih se tako lako odričemo. Setite se svaki put gladne dece širom Afrike i sveta kada vidite mrvice pored stola.”

5. U avionu veoma duhovit

foto: facebook / Sveti Patrijarh Pavle Srpski

Jednom je patrijarh išao negde avionom. Kada su leteli nad morem, avion je ušao u zonu turbulencije i bilo je truckanja. Mladi arhijerej koji je sedeo pored patrijarha pitao ga je šta on misli o tome ako se avion sada sruši. On je bez zbunjenosti rekao: “U odnosu na sebe, primiću to kao akt pravednosti, jer sam u životu pojeo toliko riba da bi sada bilo čudno kada one mene sada ne bi pojele.”

6. Milione ostavio crkvi

foto: Facebook / Sveti Patrijarh Pavle Srpski

Potomcima svog brata, kao najbližim srodnicima, ostavio je samo budilnik i sat, dok će njegovim ordenjem, ali i pisanim delima, koja već danas imaju neprocenjivu vernost koja se meri milionima evra, raspolagati SPC.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.