Kako su, godinu dana kasnije, završili rušitelji manastira Valjevska Gračanica? (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Дејан Дамњановић

ne treba se igrati sa bogom

Kako su, godinu dana kasnije, završili rušitelji manastira Valjevska Gračanica? (VIDEO)

Razvalivši vrata od crkve nogom, policajci su otkinuli krst sa ikonostasa, a zatim su počupali ikonostas, oskrnavili oltar pokupivši sve sa njega i pobacavši ostatak svetinja po podu
Objavljeno: 13:25h

Krajem avgusta navršilo se godinu dana od nasilnog upada policije u manastir Gračanicu valjevsku, gde su pohapsili prisutne hrišćane na molitvi uz optužbu da se nalaze na privatnom posedu firme "JKP Kolubara".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Njima se i dan-danas sudi zbog prisustva u manastiru i odbrani svetinje od nasilnog i nelegalnog otuđivanja od naroda i Crkve.

Dok struja poskupljuje, EPS troši naše pare na kristalne USB-ove i fensi olovke! (ANKETA)

Razvalivši vrata od crkve nogom, policajci su otkinuli krst sa ikonostasa, a zatim su počupali ikonostas, oskrnavili oltar pokupivši sve sa njega i pobacavši ostatak svetinja po podu.

foto: Printscreen/Youtube/Дејан Дамњановић

A zatim su uz prisustvo i saradnju policije koja je okupljene hrišćane uhapsila i satima držala na suncu, radnici oborili zvonik bagerom i sravnili manastirski konak i pomoćne objekte sa zemljom.

foto: Printscreen/Youtube/Дејан Дамњановић

Uhapšeni pravednici kojima se i dan-danas sudi zbog odbrane svetinje su radosno pevali u marici pesme Bogomajci i Valjevskoj Gračanici,jer su "blaženi prognani pravde radi", jer je "njihovo carstvo nebesko".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.