Srbiji prete nove poplave, mnogi gradovi u opasnosti!
Foto: Beta

Zbog velikih kiša

Srbiji prete nove poplave, mnogi gradovi u opasnosti!

Zbog najavljenih padavina mnoge opštine i gradovi u Srbiji su u stanju pripravnosti i spremljeni su džakovi s peskom
Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je juče da nas u zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima lokalno očekuje od 30 do 50 milimetara kiše po kvadratnom metru.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ova količina padavina kritična je, te Srbiji ponovo preti opasnost od poplava i izlivanja reka i bujičnih tokova, zbog čega su javna preduzeća stavljena u stanje pripravnosti i spremljeni su džakovi za odbranu od ove nepogode.

U saopštenju RHMZ-a navedeno je da se danas očekuje oblačno i hladnije vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, intenzivnijim na jugu i jugozapadu, gde se očekuju obilnije padavine, naročito ujutru i pre podne. Posle podne se očekuje slabljenje intenziteta, a na jugu i istoku i prestanak padavina.

Najviša dnevna temperatuira biće do 24 stepena. Zbog najavljenih padavina mnoge opštine i gradovi u Srbiji su u stanju pripravnosti i spremljeni su džakovi s peskom. Gradski štab za vanredne situacije u Užicu zbog najavljenih obilnih padavina juče je stavio u pripravnost sve službe javnih preduzeća, zbog izlivanja Đetinje. Posebna pažnja naložena je građanima čiji su objekti ugroženi klizištima, a svim Užičanima ukazano je na moguće odrone i nanose na kolovozima.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.