Dragomir Grujović traži pasoš Rusije: Neću da na pravdi Boga ostatak života provedem u nekom evropskom zatvoru!
Foto: Printscreen/Youtube/Glas Zapadne Srbije

želi da ode

Dragomir Grujović traži pasoš Rusije: Neću da na pravdi Boga ostatak života provedem u nekom evropskom zatvoru!

Kapetan objašnjava da ga vlasti Republike Slovenije gone zbog navodno počinjenog ratnog zločina, da mu je Okružni sud u Novom Mestu 16. septembra 1997. godine odredio pritvor (u odsustvu) i za njim raspisao međunarodnu poternicu
Objavljeno:

Vojnički podvižnik današnje Srbije, jedan od najvećih, Dragomir Grujović (55) iz Čačka, zatražio je državljanstvo Ruske Federacije. Prošle sedmice u ambasadi RF u Beogradu predao je pismo naslovljeno na šefa ruskog poslanstva u našem glavnom gradu, Aleksandru Vasiljeviču Čepurinu, moleći da postane državljanin RF, gde ističe da se prvi put ekselenciji obraća ovim povodom i daje reč da će, ukoliko se to prihvati, "biti odan i služiti novoj otadžbini, Ruskoj Federaciji, isto kao i svojoj Republici Srbiji, za koju je uvek spreman da da svoj život”.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kapetan objašnjava da ga vlasti Republike Slovenije gone zbog navodno počinjenog ratnog zločina, da mu je Okružni sud u Novom Mestu 16. septembra 1997. godine odredio pritvor (u odsustvu) i za njim raspisao međunarodnu poternicu. Isti sud je, sredinom 2007. obnovio poternicu putem Interpola, a sada i zakazao početak suđenja za 13. oktobar u 13.00 sati.

Poruke građana novoj Vladi: Manje kradite, više radite! (VIDEO)

- Neposredni povod za ovu moju molbu jeste opasnost da, samo zbog toga što sam bio savestan vojnik i čvrst rodoljub, izgubim slobodu i da, na pravdi boga, ostatak života provedem u nekom od evropskih zatvora, kao poslednji bandit. Vaša ekselencijo, ja to sebi neću dozvoliti. Trenutno, trudim se da situaciju posmatram realno i procenjujem da bi prijem u državljanstvo Ruske Federacije omogućio miran život meni i porodici. A sada strepim da će me, prvog dana po prijemu moje Republike Srbije u Evropsku uniju, policija uhapsiti i sprovesti u zatvor u Republiku Sloveniju, što će biti neminovno. Želim da znate da sam čitavog života gajio najlepša osećanja prema Vašoj, i nadam se mojoj budućoj rodini Ruskoj Federaciji - naglašava oficir u molbi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.