SRAMOTNO! Vandali u Vršcu oskrnavili spomenik Jovanu Steriji Popoviću
Sprejem išarali mermerni postament, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ, Ilustracija

VANDALIZAM

SRAMOTNO! Vandali u Vršcu oskrnavili spomenik Jovanu Steriji Popoviću

Ovaj spomenik je, inače, napravio poznati srpski vajar Jovan Soldatović 1981. godine

Objavljeno:

Spomenik Jovanu Steriji Popoviću, koji se nalazi na Pozorišnom trgu u Vršcu – oskrnavljen je!

Vandali su sprejom išarali mermerni postament i na samom spomeniku slavnom piscu i komediografu iscrtali neprimereni sadržaj uz pogrdnu poruku, što je pravi skandal.

- Smatram da je to sve organizovano, jer su i na Sterijinom spomeniku u Gradskom parku prešarana slova sa njegovim imenom. Kao da su se vandali okomili na našeg najslavnijeg sugrađanina – kivan je vršački novinar Ivan Babić, koji je pre samo nekoliko meseci osnovao pesničku nagradu sa Sterijinim imenom.

Kako nezvanično saznajemo, na zgradama i privatnim kućama koje okružuju Pozorišni trg, kao i na NP „Sterija“, ne postoje sigurnosne kamere, pa nije moguće na taj način identifikovati počinioce.

Vrščani svakako traže od nadležnih da što pre pronađu i sankcionišu počinioce, jer Sterija nije zaslužio da se mlađe generacije ovako ophode prema njemu.

Ovaj spomenik je, inače, napravio poznati srpski vajar Jovan Soldatović 1981. godine. Prvobitno je stajao na promenadi u Ruskom parku, a pre desetak godina je premešten na novoizgrađeni Pozorišni trg.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.