U LAZAREVCU SU RANIJE OPASNE POŽARE GASILI GRAĐANI: Sad je priča skroz drugačija, na ovo su baš ponosni
Predsednik opštine Bojan Stević, Foto: Printscreen

Razvoj opštine

U LAZAREVCU SU RANIJE OPASNE POŽARE GASILI GRAĐANI: Sad je priča skroz drugačija, na ovo su baš ponosni

Podsetimo, nova, moderna zgrada vatrogasno-spasilačke čete u Lazarevcu, prostire se na oko 1.400 kvadrata

Objavljeno: 11:26h

Pre nego što je otvorena vatrogasna jedinica, u Lazarevcu su opasne požare gasili građani. Uz mnogo opreza i hrabrosti, a sa minimum radne opreme Lazarevčani su intervenisali i godinama se na teži način borili sa vatrenom stihijom u njihovom mestu.

Naime, dobrovoljno vatrogasno društvo osnovano je 1948. godine i na ovaj način je funkcionisalo sve do 1968. godine kada je osnovana jedinica dobrovoljnog vatrogasnog društva i napravljen Stari dom, a nakon toga je nabavljeno i prvo vatrogasno vozilo.

Kasnije, 1978. godine osnovana je teritorijana vatrogasna jedinica koja je formirana u lokalnoj upravi, a već 1985. godine pripojena je gradskom SUP-u- Beograda, da bi 2007. godine bila pripojena MUP-u Srbije.

1 / 5 Foto: FOTO:Youtube/Televizija Pruga

Danas u Lazarevcu požare gase dobro obučeni vatrogasci koji imaju novi, moderan i dobro opremljen vatrogasni dom koji se prostire na oko 1.400 kvadratnih metara, što predstavlja znatno poboljšane uslove rada za ovu jedinicu koja godišnje ima oko 400 intervencija.

"Izgradnja Vatrogasnog doma u Lazarevcu je projekat na koji sam izuzetno ponosan. Lazarevac je dobio nov, moderan objekat, koji se sagrađen prema svim evropskim standardima, a njegovu izgradnju pomoglo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije", rekao je predsednik opštine, Bojan Stević.

Komandant vatrogasne-spasilačke stanice Ivan Popović ranije je za medije istakao je da je izgradnja vatrogasnog objekta kapitalna investicija za celu Srbiju, s obzirom na to da će uz pomoć moderne tehnologije i opreme moći da se vrše intervencije kako u Lazarevcu, tako i u Beogradu i u okolnim mestima po potrebi.

Vatrogasni dom opremljen je sa devet garažnih mesta i još dodatnih tri, kao i objektima i tehničkom opremom potrebnom za funkcionisanje jedinice.

Takođe, jedinica poseduje i pet vozila specijalne namene. Navalna za brze intervencije, opremljena kompletnom opremom za gašenje požare, šumska vozila, terenska, kao i dva čamca.

Podsetimo, Opština Lazarevac nije stajala čitave godine sa projektima razvoja, pa je tako u maju otvoren Vatrogasni dom u toj opštini, zbog čega je predsednik GO Lazarevca danas posebno ponosan.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Gradske opštine Lazarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove Gradske opštine Lazarevac.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.