ZAVRŠNA FAZA! Lazarevac dobija moderan trg, a đake u OŠ „Vojislav Voka Savić“ čeka pravo iznenađenje
Radovi na trgu kod Rudarske česme, Foto: FOTO: youtube/ Televizija Pruga

Razvoj opštine

ZAVRŠNA FAZA! Lazarevac dobija moderan trg, a đake u OŠ „Vojislav Voka Savić“ čeka pravo iznenađenje

Plan je u 2020. godini bio da se u kompletnu infrastrukturu uloži 650 miliona dinara

Objavljeno: 11:18h

Usled pandemije korona virusa i smanjenja budžeta, opština Lazarevac morala je da redukuje troškove koji nisu prioritetni.

Neki projekti su odloženi, a grad se fokusira na one neophodne za život građana ovog mesta.

"Fokusirali smo se na one stvari koje su građani obeležili kao najveće probleme, a to su upravo problemi vodosnabdevanja, kanalizacije i parking mesta". Plan je u 2020. godini bio da se u kompletnu infrastrukturu uloži 650 miliona dinara iz budžeta opštine Lazarevac, a tu upravo mislim na rešavanje vodovodne, kanalizacione mreže, izgradnju javne garaže i novih parkig mesta", rekao je Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac.

Takođe, istakao je da su projekti koji su u završnoj fazi su trg ispod Rudarske česme i fiskulturna sala u OŠ „Vojislav Voka Savić“.

Podsetimo, rekonstrukcija trga ispod Rudarske česme počela je u junu mesecu.

Pored neophodnog mobilijara biće opremljen pešačkim stazama, zelenilom, osvetljenjem, ali i stazama za osobe sa invaliditetom, što će u mnogome poboljšati kvalitet života sugrađana.

Za finansiranje uređenja parka ispred Rudarske česme zadužena je opština Lazarevac, dok će za trg kod CZK Lazarevac sva sredstva izdvojiti beogradska direkcija.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Gradske opštine Lazarevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove Gradske opštine Lazarevac.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.