Ma, koji, bre, horoskop? Srpski narodni kalendar zna sve o vama! Proverite! (FOTO)
Foto: Stock

nama je pogodio

Ma, koji, bre, horoskop? Srpski narodni kalendar zna sve o vama! Proverite! (FOTO)

Prema srpskom Narodnom kalendaru, mesec u kojem ste rođeni govori mnogo o vama
Objavljeno:

U davno doba, određene osobine, vrline i mane, pripisivane su osobama rođenim u odrećenom vremenskom periodu. Neka od ovih verovanja sakupljena su u Narodnom kalendaru i sačuvala su se do današnjih dana.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema srpskom Narodnom kalendaru, mesec u kojem ste rođeni govori mnogo o vama:

Januar

U narodu poznat kao sečanj, sečko ili samo prvi mesec u godini, hladan je mesec poznat po praznicima koji se od davnina slave. Veruje se da će godina biti rodnija što januar bude hladniji i da nije dobro ako vreme u ovom mesecu bude toplo. Tako je i nastala izreka “Hladna januara da te Bog sačuva”.

Osobe rođene u januaru, mesecu praznika, vole da lumpuju i provode se. Iskrene su i prostodušne, mnogo piju, lako planu, ali se isto tako i smire. Iskrene su i prostodušne, govorljive, sklone provodu i zbog toga omiljene u društvu.

Februar

Februar je čudan mesec – kratak i kolebljiv. Narod mu je verovatno zbog toga nadenuo samo jedan nadimak – vodeni. Sa vodom sve brzo prođe. I dalje je hladno, pa niko još ne izlazi iz kuća i u poljima nema posla.

Ko se u februaru rodi, treba da zna da mu je ujedno to i najsrećniji mesec u godini. Tada će mu sve polaziti sa rukom i imaće mnogo napretka. Osobama rođenim u februaru učenje ide od ruke, pa često postaju viđeni ljudi i intelektualci. Vole da putuju i upoznaju nove ljude. Opasnost vreba upravo iz njihove pameti, treba da se čuvaju toga da ne postanu gordi. Kada je zdravlje u pitanju, bolovaće od nogu, očiju i zuba.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.