Sela sam za volan pijana. 7 godina kasnije stiglo je nešto što me šokiralo!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Dragan Kadić, Nebojša Mandić

Pakao, pakao, pakao

Sela sam za volan pijana. 7 godina kasnije stiglo je nešto što me šokiralo!

Pre 7 godina napravila sam glupost koju plaćam i dan danas, a nikoga ubila nisam
Objavljeno:

Odmah po dolasku u Urgentni centar, mene je sačekala policija i izvadila mi je krv. Imali su i šta da vide. 1.8! Bravo za mene...

Od tog trenutka postajem svesna da će moj život postati pakao. Zbog jedne sekunde i nekoliko koktela!

Da ne pričamo o tome da sam imala "sreće" što niko nije poginuo, što smo svi živi i zdravi, išla sam svaki dan u bolnicu da obiđem koleginicu da sve bude kako treba i pored osuđujućih očiju njenih prijatelja i porodice. Od toga nema ništa gore. Kriv si, ali nekako i nisi.

Stiže moja prva plava koverta. Poziv za sud. Država me po službenoj dužnosti goni zbog alkohola u krvi, remećenja javnog reda i mira, ali i nanošenja teških telesnih povreda. U prevodu nije saobraćajni prekršaj, već krivica sa pretnjom od 5 do 8 godina zatvora.

foto: Nebojša Mandić

Naravno, što je teži "zločin" skuplji je i advokat. I tako je počela moja agonija. Trebala sam da se zaposlim u novoj kompaniji, nisam mogla da donesem papir iz suda da nisam krivično gonjena, pa je logično bilo problema, ali nekako sam se izvukla kroz staklene uši.

Nekoliko meseci nakon prve, stiže i druga plava koverta! Šta je sad ovo? Šminkerka je uzela pare od osiguranja, a sada osiguranje tereti mene da to i isplatim sa kamatama, razume se. Noćna mora, vrti mi se u glavi od cifre. 5.000 evra!

Ma idem ja na sud, parnica počinje, advokat je tu. Sve se dešava paralelno, a moji živci su sve slabiji. Jel treba da vam kažem koliko su oslabili posle procesa od 5 godina? Da, toliko je trajalo! 5 godina!

Presuda na krivici: Kriva, 6 meseci oduzimanje dozvole, novčana kazna i uslovna 3 godine.

foto: Aleksandar Jovanović Cile
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.