Da ti neko brkne s 3 prsta u oko: Šta sve može da ti se desi u Guči kad si mrtav pijan? (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić

4 S: truba, pivo, jagnje i zezaznje

Da ti neko brkne s 3 prsta u oko: Šta sve može da ti se desi u Guči kad si mrtav pijan? (FOTO)

Guča je već godinama mesto ludovanja, zezanja, bahanalija i mnogo alkohola
Objavljeno: 17:46h

Stranci obožavaju da dođu na naš Sabor trubača, jer realno Guči ni Las Vegas nije ravan, Ovde zaista važi pravilo "šta se dogodi u Guči, ostaje u Guči". Ostaje uglavnom jer se ujutru svakako ničega ne sećate!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Damir Dervišagić

E sad, kad ste se spakovali, namontirali i stigli u Guču, postoji nešto što morate da znate, a to su sve potencijalne opasnosti Guče i kako ih sprečiti. Uglavnom nema šanse da se spasete ako ste prethodno zaronili glavu u bure piva, ali mi smo tu da pokušamo da mislimo na vas i za vas trezne glave.

Počinje Guča ludilo: 10 najjačih srpskih trubačkih orkestara! (VIDEO)

Pokušaćemo da vam ilustrativno predstavimo sve što može da vam se dogodi u Guči, dakle pročitajte trezni, delajte pijani.

1. Trovanje alkoholom

Da počnemo od onog što je logično, očigledno i nekako se očekuje. Brda, tone piva i sveg ostalog alkohola teče brdima Guče. Ozbiljno ne zezamo se, samo se čeka kad će i česmama da potekne žuta ječmena tekućina.

foto: Damir Dervišagić

Budite umereni koliko god vam vaš zdrav razum to govori, jer verujte nam na reč ne postoji gore buđenje od onog posle ispiranja. Em se ničega ne sećate, em ste garantovano napravili neku glupost, a o bolovima da ne pričamo.

Otkrićete šta sve na telu može da boli, nećete verovati!

2. Trovanjem hranom

foto: Damir Dervišagić

Jel treba da pomenemo da pored potoka piva koje teku ulicama, ni hrana ne zaostaje. Na svakom koraku vrti se prasence ili jagnje. O specijalitetima da ne pričamo, a bez pljeske se svakako ne može. Velike su vrućine, pazite se gde jedete i šta jedete. Može da zamiriše meso kad je na ćumuru, ali posle toga i vaš ili obližnji wc može da zamiriše kao da ste jeli pohovane kisele mačiće. Atomska bomba Guče! Izbegavajte da jedete na mestima gde nema bar 20 ljudi u redu za pljeku!

3. Padovi s raznih mesta

Nikada se ne zna gde atmosfera može da vas odvede, tu su za početak stolice, pa onda stolovi, a kasnije na red dolaze i spomenici, krovovi, drveća... Truba svira na uvce, hladno pivo vam je u ruci dok kitite prvog trubača koji stoji pored vas dok se drugi gurka za svoj bakšiš, malo vas je pogurao i opsa! Eto vas sa licem u blatu, možda polomljene ruke, noge ili nosa, a zuba svakako. I onda bude "Kuku meni majko", a pritom ne mislimo na pesmu!

foto: Damir Dervišagić

Elem, kako biste ovakav neprijatan događaj i opasnost izbegli, zabadajte stolice i stolove koji su u blatu. Zašto? Jer silinom vašeg tela na njemu, upadaćete sve dublje i dublje, samim tim bićete sve niže i niže. Vaš um će vam govoriti da ste vi idalje na stolu, samo što ste bezbedniji! "Vrh".

4. Žena! Muž! Dečko, devojka!

Dakle, ovo je ozbiljna potencijalna opasnost koja osim fizičkog i emotivnog bola, može da bude i materijalni gubitak. Možda ne bismo ni pomislili na ovu opasnost da se nije zaista desila, pa ću vam ispričati događaj koji se desio mom prijatelju i time se nadam da ćete izvući pouku!

foto: Damir Dervišagić

Slagao moj prijatelj ženu da ide na poslovni put u Novi Sad, naravno manijak ode u Guču! Nema čoveka 2, 3 dana i vraća se izmoren i nikakav kući i kaže ženi kako mu je baš bio naporan put i svi ti sastanci i užas jedan blagi.

Gleda ona njega, gleda i kaže:

"Dakle bio si u Novom Sadu jel?" "Da, nego gde bi bio, svašta" "Ne znam... možda u Guči?" "Šta ti pada na pamet, kakva crna Guča, pa nisam ja u tom "ljakse" fazonu!" "Mhm, a zašto ti je račun od naplatne karte iz tog pravca, a ne iz Novog Sada?"

foto: Damir Dervišagić

Kad on skoči, uze joj onaj račun i počinje da ga stavlja u usta, žvaće i guta i dodaje:

"I, i , i šta sad? Ko je bio u Guči? Nemaš ni dokaz!" "Ne treba mi dokaz budalo jedna, cela Srbija te videla na RTS-u jutros u reportaži iz Guče kako se mrtav pijan valjaš sa nekom ženom po blatu u gaćama!"

Ups!

Dakle, vodite računa šta radite ili se bar klonite kamera RTS-a, za početak!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.