Gde je završio čuveni Kneletov Porše koji mu je spasao život? (FOTO)
Foto: Profimedia, Arhiva

Puls asfalta

Gde je završio čuveni Kneletov Porše koji mu je spasao život? (FOTO)

“Kneževićev otac napada policiju da ga je ubila, tvrdi da mu se sin nije bavio kriminalom. Nikada, međutim, nije objasnio otkuda njegovom sinu ‘porše’ vredan 80.000 maraka", rekao je devedesetih jedan inspektor MUP-a za Kneleta
Objavljeno:

Crveni Porše koji je 90-ih harao Beogradom i svi su ga se sa razlogom klonili. Vozio ga je Aleksandar Knežević Knele, a verujemo da nema osobe koja nije čula za njega.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Devedesete godine su, posmatrano iz današnjice, bile veoma čudne: kao što su danas u modi starlete, tada su kriminalci punili novine intervjuima.

Jedan od najpoznatijih kriminalaca bio je Knele, a njegov život okončan je u hotelu "Hajat" 28. oktobra 1992. godine.

foto: Arhiva

Olako je potezao pištolj i ranjavao ljude, ali je bio i meta atentata: u maju 1992. godine zbog njegovog obračuna sa dva studenta iz Bijelog Polja diglo se pola Beograda na noge jer se pronela vest da snajperista puca sa krova SANU. Učestvovao je u obračunima ispred restorana “Poslednja šansa” i diskoteke “Luv” na Voždovcu, a ispred kluba “Nana” na Senjaku dve maskirane osobe naoružane “kalašnjikovima” istrčale su pred Kneletov porše” i izrešetale ga. On se spasao podvlačenjem pod volan.

Taj crveni porše spasao mu je glavu!

foto: Profimedia

Inače, izvorni auto je bio 924 Turbo, pa ga je prvi vlasnik, odnosno Vlada Kovačević Tref odvezao na preradu u dp (deutsche performance). Vlada Tref je lako uvezao auto jer mu je tada Mira Marković dala dozvolu da uvozi kola bez carine.

Sledeći vlasnik Poršea bila je tada uspešna i popularna voditeljka Suzana Mančić, mada verujemo da ga sama nije kupila. Bilo kako bilo, Knele je rešio da će taj auto biti njegov pa ga je od voditeljke i "pozajmio". Da li je uzeo još nešto od lepe Suzi, ostala je tajna između njih dvoje.

foto: Profimedia

Onda je došao 28. oktobar 1992. godine, kad je sobarica u apartmanu 331 hotela “Hajat” pronašla nepomično telo. Obdukcioni nalaz pokazao je da je Knele usmrćen s tri hica u glavu.

foto: Facebook/legende devedesetih

Od tada je automobil menjao vlasnike, ali i boju. Nekada vatreno crveni, sada "Rotmans plavi", a kako saznajemo prilikom najnovijeg farbanja, pronađene su rupe od metaka ispod table. U međuvremenu je u Poršea ubačen motor (3.0), trapovi, kočnice i enterijer iz 944 S2.

Poslednji put viđen je u Beogradu, parkiran u Bulevaru kralja Aleksandra, a cena ovakvog automobila na oglasima je između 1.000 i 3.000 evra.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.