Majke, evo zašto danas nikako, nikako ne smete grditi svoju decu!
Foto: Fonet

klinci uživajte!

Majke, evo zašto danas nikako, nikako ne smete grditi svoju decu!

Čitava sela i porodice danas u Srbiji slave Svetog Kirika i njegovu majku Julitu.
Objavljeno:

Prema predanju, Sveta Julita je bila plemićkog roda, ali je rano ostala udovica, sama sa svojim novorođenim sinom Kirikom. Kako je i sama bila hrišćanka, i dete je odmah krstila i od malena ga učila veri.

Veruje se da Sveti Kirik/Ćiril štiti od kožnih bolesti, pa se ovog dana svi koji imaju zdravstvenih problema za kožom kupaju na izvorima i rekama. Slično, postoji priča da ovaj svetac ima vlast nad sunčevim zracima i leči.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U nekim seoskim krajevima Srbije i danas postoji običaj sklanjanja strašila sa njiva jer danas nisu potrebna. Veruje se da Sveti Ćiril štiti od ptica grabljivica.

Kako je ovo, pre svega praznik ljubavi majke i deteta, žene na današnji dan treba da izbegavaju da grde i viču na decu jer će, veruje se, u protivnom biti bolesna preko godine.

Ovog drevnog "pravila" pridržavaju se i ostali ukućani, pa je danas praznik kome se mališani naročito raduju jer će im se ispunjavati svaka želja.

Zato, drage majke, provedite ovaj dan sa svojim mališanima. Prošetajte sa njima, igrajte se i volite ih - svi ćete biti srećniji.

(Espreso.co.rs / Dnevno.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.