Ako danas imaš 25, ovih stvari se sigurno sećaš sa osmehom :) (FOTO)
Foto: Reuters, Youtube

niste tako matori

Ako danas imaš 25, ovih stvari se sigurno sećaš sa osmehom :) (FOTO)

Ako si danas u poznim dvadesetim godinama, sigurno postoje stvari koje više nisu u upotrebi, nisu "in" i popularne, a koje su nam obeležile detinjstvo i tinejdžerske dane
Objavljeno:

Eh ti današnji klinci. Iako se uklapamo u "fejs-insta-snapchat" generaciju, neke stvari koje su nama znane, današnji tinejdžeri i klinci ne znaju i neće znati. Nismo fosili, ali nekad nam se otme: "E u moje vreme..."

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Evo nekih stvari kojih će se rado setiti svi koji sada "gaze dvadesete"...

Cimanje mobilnim

Kad smo tek dobili mobilne telefone, mnogo teže od ovih koje imamo danas, a sa mnogo manje funkcija (zapravo sa funkcijom zvanja i sms poruka), obožavali smo da "cimamo" jedni druge.

foto: Printscreen

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Za današnje klince, to je kad pozoveš neki broj na sekund. Danas bi to trebalo da znači "pozovi me, nemam mnogo kredita", a tada je značilo i "ćao", "mislim na tebe", "eo ništa", "dosadno mi je" i slično.

Cimanje, predak zvanja! Nije se imalo mnogo krede, sms samo u slučaju nužde!

Vokmen, pa MP3 plejer

Sada je na telefonu sve, a nekad smo bogami "muziku" nosili posebno. Prvo u vokmenima, koji su živeli dobar deo naše osnovne škole, a potom u onim malim mp3 plejerima, koji su ipak bili dobar deo našeg odrastanja privilegija određenih. E da, da ne zaboravimo, pre toga je bila jedna hevi varijanta za slušanje omiljene muzike. Evo malo i o njoj.

Snimanje muzike sa radija

Da, da, dragi moji, sa sporim internetom, i bez popularnog You Tube-a nije bilo lako ukačiti omiljenu pesmu. Zato smo znali često da "dreždimo" pred radijom, sa spremljenom "blank" kasetom, i čekamo da pesma počne, pa brzo na crveno dugme. Koja milinica kad se nasnimi dobra kasetica. A kasnije smo i rezali CD-ove, ihhhhh, savremenost u punom jeku!

Satelitska TV - bez prevoda

Dok sad gledamo razne Fox-ove u HD rezoluciji, sa titlom na koji god jezik sveta, ili dok čekamo da na Netflixu u istom danu kad i Ameri ukačimo novu sezonu "House of cards", niko se ne seća Vive, RTL-a, MTV na nemačkom, Cartoon Networka, Rai una, koje smo hvatali pomoći velikih belih "tepsija"; okretali i dovikivali jedni drugima da li je signal dobar ili ne...

Ma nema bre, baš smo se pokondirili sa ovim raznim kablovskim varijantama - više nijedno dete ne uči nemački, onako, samouko!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.