Dalmacija je srpska! Sin naše političarke razbesneo Hrvatsku! (FOTO)
Foto: Stock

pokrenuo buru!

Dalmacija je srpska! Sin naše političarke razbesneo Hrvatsku! (FOTO)

Hrvati ga optužuju za govor mržnje, da li su preterali?
Objavljeno: 16:45h

Jovan Ivić, 24-godišnji student filozofije iz Beograda, unuk Jovana Raškovića i sin predsednice Demokratske stranke Srbije Sande Rašković Ivić, proteklih dana objavama na svom Fejsbuk profilu "uznemirio je hrvatsku javnost", prenose hrvatski "Jutarnji list".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako piše hrvatski Jutarnji list, Ivić se "narugao Hrvatskoj nazivajući Dalmaciju zapadnom srpskom pokrajinom", a u svojim objavama najavljivao je kako će "sledeći napad Srbije na Hrvatsku biti daleko žešći nego onaj iz devedesetih godina".

Kako prenosi ovaj portal, njegov govor mržnje plasiran na društvenim mrežama događao se upravo dok je letovao u vili u Primoštenu, koja je u vlasništvu njegove majke Sande, a iz koje je mladi Jovan sa devojkom ovih dana posećivao druge gradove po Dalmaciji.

foto: Facebook

Za vreme boravka u Splitu, na Fejsbuk stranici objavio je: "poslednji dan boravka u zapadnoj srpskoj pokrajini".

Na ovakvo ponašanje u sredu je reagovao donedavni saborski zastupnik i načelnik opštine Primošten Stipe Petrina i oštro osudio Ivićeve objave na Fejsbuku.

- Nezamislivo je da nakon ovih javnih drskih provokacija Jovana Ivića nije intervenisao niko iz MUP ili DORH. Taj mladić svojim istupima vređa hrvatsku državu - izjavio je Stipe Petrina.

foto: Fonet

Za letovanje proteklih dana u vili u Primoštenu niko iz porodice vlasnice Sande Rašković Ivić nije prijavio svoj boravak kancelariji Turističke zajednice opštine Primošten, rečeno je Jutarnjem u toj organizaciji.

(Espresp.rs / Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.