12 sladoleda našeg detinjstva: Jeli smo ih kao ludi, sad možete samo da ih sanjate (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia/Ilustracija

Sve bi dali da se vrate

12 sladoleda našeg detinjstva: Jeli smo ih kao ludi, sad možete samo da ih sanjate (FOTO) (VIDEO)

Na Svetski dan sladoleda, rešili smo da se podsetimo nekih ledenih slatkiša u kojima smo se davili kad smo bili klinci
Objavljeno:

Hladiša, Bolero, Twinny, Tiger, Nogger Jogg, Jolly... Zvuče li vam poznato ova imena?

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

Usta vam se razvlače u osmeh, mljackate, curi vam voda na usta... Sve to su odlični znaci da vas je strefila nostalgija za sladoledima vašeg detinjstva!

foto: Facebook

Za razliku od današnjih dana kada je ponuda ovog letnjeg slatkiša žestoka, pre nekoliko decenija nije moglo mnogo da se bira. Zapravo, tek kasnije smo shvatili da su mnogi imali ukus zaleđenog mleka i preliv od margarina sa ukusom kakaa.

Stopi, Bolero i Nuti: Sigurno ste ih obožavali, ali - da li se danas sećate ovih sladoleda? (FOTO) (VIDEO)

Neki od njih su, uz izvesne popravke, preživeli sve te decenije, dok je ukus nekih sladoleda iz prošlih vremena ostao samo u sećanju. Zato smo napravili listu onih kojih više nema, a o kojima i danas kruže legende.

Hladiša

Bio je poput Rumenka samo narandžasto-oker boje i sa ukusom kajsije. Prilično vodnjikav, pa ga je tada retko ko kupovao iako je bio najjeftiniji. No, i pored toga malo mu je nedostajalo da ga potrošači 2013. izaberu u "Retro baražu" za sladoled koji će Frikom ponovo praviti. Inače, na njegovom omotu je bio lav sa gornje reklame.

Tiger

Gde je lav, tu je i tigar. Taj sladoled je "za dlaku" izgubio od Stopija u pomenutom izboru, te su mnogi njegovi ljubitelji ostali uskraćeni za njegov kam-bek u frižidere. Sladoled je bio sličan Kapriju, samo što je imao žuto punjenje sa ukusom pomorandže umesto jagode.

foto: Facebook
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.