VELIKA POMOĆ OD RUSIJE NAM STIŽE: Helikopteri, oklopna vozila, PVO sistemi, a to je tek početak liste!
Helikopteri, oklopna vozila, PVO sistemi, Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

VELIKA POMOĆ OD RUSIJE

VELIKA POMOĆ OD RUSIJE NAM STIŽE: Helikopteri, oklopna vozila, PVO sistemi, a to je tek početak liste!

Srbija će ukupno dobiti 30 T-72B3 i 30 BRDM-2

Objavljeno:

Direktor Savezne službe za vojno-tehničku saradnju (FSVTS), Dmitrij Šugajev je saopštio da je Rusija u protekle četiri godine snabdela Srbiju helikopterima Mi-35M i Mi-17V, borbenim avionima MiG-29, kao i sistemima protivvazdušne odbrane Pancir-S1

Među zaključenim ugovorima mogu se naglasiti isporuke prošle godine helikoptera Mi-17V, čija je prva serija isporučena u Srbiju još 2016. godine. U junu 2018. godine potpisan je ugovor za isporuku helikoptera Mi-35M, a isporučeni su krajem 2019. godine. Potom baterija PVO sistema Pancir-S1 je isporučena početkom 2020. godine - rekao je Šugaev. On je dodao da su u 2019. godini obučene srpske posade PVO sistema Vojske Srbije kao i helikoptera.

To je neophodno kako bi vaše snage počele da rade s ruskom opremom odmah nakon što je isporučena u Srbiju - rekao je Šugajev.

Ranije je takođe Srbija dobila od Rusije 10 oklopno-izviđačkih vozila BRDM-2. Takođe, Beograd očekuje isporuku prve serije ruskih tenkova T-72B3 do kraja godine, a Srbija će ukupno dobiti 30 T-72B3 i 30 BRDM-2, rekao je ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski. Srpski piloti studiraju u Rusiji bez ikakvih naknada.

Bonus video:

( Espreso.co.rs / vostok.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.