SVI SE IZNENADE KADA VIDE DA OVO STOJI NA VRHU BRDA KOD KNJAŽEVCA: Iza svega se krije SJAJNA PRIČA (VIDEO)
Trabant na steni, Foto: Tviter Printskrin

nerealno

SVI SE IZNENADE KADA VIDE DA OVO STOJI NA VRHU BRDA KOD KNJAŽEVCA: Iza svega se krije SJAJNA PRIČA (VIDEO)

Čolta je sa ponosom pokazao svoje ljubimce

Objavljeno:

Na samom izlazu iz knjaževačkog sela Kalna, putniku-namerniku za oko zapadne neobičan detalj - na steni, visokoj oko 200 metara, čiji jedan kraj "štrči" iznad puta nalazi se - "trabant".

- Jasno je da nije mogao da doleti tu - smeje se Goran Ćirić (52), zvani Čolta, pasionirani ljubitelj oldtajmera. - Sakupljam ih već 35 godina i u svojoj kolekciji imam ford station iz 1961. "mercedes 123", star 40 godina, četiri "trabanta", stare modele puha...

CENTAR SVETA

Na vrhu kamene litice, iza "trabanta", nalazi se Čoltino imanje, na kome se on uspešno bavi seoskim turizmom. Tu ima i dve potpuno restaurirane kolibe, koje potiču iz 1936., odnosno 1938 godine.

- Često prijatelje, lovce, turiste svojim kamionom vozim do tog mesta - priča Ćirić. - Atrakcija je to. Kalna je, verujte, centar sveta. I, svako ko je došao ovde, ponovo se vraćao.

Čolta sa ponosom pokazuje svoje ljubimce - "džejms" i "dodž" kamione - iz 1953, odnosno 1954 godine, vozila koja su se nekada koristila u ratu. Ipak, centralno mesto u njegovoj garaži zauzima oldsmobil cutlass iz 1970. godine.

- Ne smem ni da kažem koliko su mi nudili za njega - smeje se Čolta. - Ali, taj auto nije na prodaju. Jednostavno, ostavio sam ga za sebe i sve što vidite na njemu je originalno - farovi, fabrička farba, kompletan enterijer.

Čolta je ovaj auto, američku ikonu među automobilima, kupio pre 14 godina. Originalan je i u voznom stanju.

- Kada me ljudi vide u oldsmobilu, zagledaju, čude se, većina i voli takve stvari, pa prilaze i posmatraju ga. Imao sam ponude da ga prodam i menjam za noviji auto ali nikada ga ne bih dao. Za mene je taj automobil od neprocenjive vrednosti - rekao je on.

Na pitanje, kako je popeo "trabant" 200 metara uz kamenu liticu, Čolta kaže da nije iznajmio helikopter i podigao ga na stenu.

- Pre desetak godina sam "trabant" zakačio sajlom za kamion, izvukao ga direktno do vrha gde sam ga, takođe, sajlom pričvrstio za kamen. Eto, od tada je on na tom mestu - objašnjava Ćirić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.