Kosovska Mitrovica: Albanci protestuju zbog spomenika Knezu Lazaru (FOTO)
Foto: Fonet

UPLAŠILI SE

Kosovska Mitrovica: Albanci protestuju zbog spomenika Knezu Lazaru (FOTO)

Protestni skup je počeo nešto posle 16 časova, sa 20-30 učesnika sa jednom zastavom Albanije u neposrednoj blizini glavnog mosta.
Objavljeno: 20:37h

U južnom, albanskom delu Kosovske Mitrovice u nedelju je održan protest zbog podizanja spomenika Knezu Lazaru na Trgu Šumadija i izgradnje povratničkog naselja Sunčana dolina u Zvečanu.

Pogledajte kako Albanci naoružani do zuba pozivaju svoje borce na mobilizaciju na Kosovu! (VIDEO)

Demonstranti su, pored navoda da je spomenik Knezu Lazaru postavljen na albanskoj zemlji, postavili pitanje povratka u severni deo podeljenog grada na Ibru preko 10.000 Albanaca kojima se, kako su rekli, ne dozvoljava povratak.

Tokom protesta bio je povećan nivo bezbednosti u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Regionalni šef operative Kosovske policije – sever Željko Bojić rekao je da su pripadnici Regionalne direkcije policije Mitrovica sever preduzeli sve mere "u skladu sa operativnom naredbom", koja je stigla iz glavne direkcije iz Prištine.

Postavljen spomenik knezu Lazaru u Kosovskoj Mitrovici! (FOTO)

Povodom najavljenog protesta, kosovski mediji su objavili da se oglasila Demokratska partija Kosova (DPK), navodeći da je protest nepotreban.

Predsednik ogranka DPK u Mitrovici Avni Kastrati naveo je da u gradu ima mnogo problema koje građani "mogu da prevaziđu samo udruženi".

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.