Srbijo, da li te je sramota? Čitavom svetu trebaju programeri, samo nama ne!
Foto: AP

da li je realno?

Srbijo, da li te je sramota? Čitavom svetu trebaju programeri, samo nama ne!

Informatika i računarstvo će i ubuduće biti izborni predmet.
Objavljeno: 09:41h

Nacionalni prosvetni savet (NPS) na sednici održanoj u ponedeljak, 27. juna, nije prihvatio predlog da učenici od petog razreda osnovne škole umesto predmeta "Tehničko i informatičko obrazovanje" (TIO) od septembra imaju dva obavezna predmeta – "Informatika i računarstvo" i "Tehničko obrazovanje". Ima se, može se, ribice lože se: Evo ko ima najveću platu u Srbiji (FOTO) Ova inicijativa Ministarstva prosvete dobila je podršku samo tri člana NPS, tako da će "Informatika i računarstvo" i ubuduće biti izborni predmet. - Nije prošao predlog za informatiku kao obavezan predmet na današnjoj sednici Nacionalnog prosvetnog saveta. To je žalosno loša odluka - ocenio je na svom Tviter nalogu ministar prosvete Srđan Verbić.

Na sednici su usvojeni novi programi za izborne predmete "Od igračke do računara", "Informatika" za gimnazije i za prvi razred srednjih stručnih škola, pred Palatom
Srbija u kojoj zaseda Savet okupila se grupa nastavnika tehničkog obrazovanja, protestujući protiv usvajanja predloga Ministarstva prosvete .
Ekapija

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.