Britanci odlučili: Srbi prave igricu na temu Šekspirovog dela San letnje noći! (FOTO)
Foto: British council

Kakav uspeh!

Britanci odlučili: Srbi prave igricu na temu Šekspirovog dela San letnje noći! (FOTO)

Pobednik konkursa "Share Shakespeare" je kreativni koncept video igre „A Midsummer Night’s Dream - Replayed” autora Bojana Troboke iz novosadskog startapa za razvoj kompjuterskih igara Agoul
Objavljeno: 12:17h

Kroz otvoreni međunarodni konkurs „Share Shakespeare”, British Council je pozvao sve zainteresovane da pošalju svoje predloge za projekat koji predstavlja Šekspirovo delo na nov i kreativan način. Među prijavljena 44 rešenja bilo je predloga velikih nacionalnih institucija kulture, ali i srednjoškolaca koji su izneli svoje viđenje Šekspira u 21. veku. Prijavili su se autori iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Ukrajine i Velike Britanije.

foto: William Blake
Stručni žiri, koji su činili direktorka British Council-a za Zapadni Balkan Kler Sirs, britanski ambasador u Srbiji Denis Kif, teatrolog i umetnički direktor BITEF festivala dr Ivan Medenica, nezavisni kustos dr Maja Ćirić i urednik internet portala „Netokracija Srbija” Marko Mudrinić, odlučio se upravo za „A Midsummer Night’s Dream - Replayed” zbog njegove inovativnosti i potencijala da dosegne novu publiku na neočekivani način. Povodom završenog konkursa, britanski ambasador Denis Kif rekao je: - Oduševili su me kvalitet i raznolikost predloga koje smo dobili, zaista su pokazali koliko Šekspir prožima lokalnu popularnu kulturu. U predloženim projektima smo uvideli pravi osećaj za inovaciju kombinovan sa bogatim znanjem o Šekspiru u modernom svetu. Odluka nije bila laka, ali odlučili smo se da nagradimo projekat koji je na najbolji način povezao sve ove elemente. Jedva čekam da isprobam A Midsummer Night’s Dream – Replayed!. (Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.