Asteriks, Iznogud, Hogar: 10 strip junaka od kojih vam se kez odmah navlači na lice! (FOTO)
Foto: Reprint

Sreća, radost, uživancija

Asteriks, Iznogud, Hogar: 10 strip junaka od kojih vam se kez odmah navlači na lice! (FOTO)

Predstavljamo vam neke od najboljih stripova koji su stekli kultni status na ovim prostorima. Uživajte!
Objavljeno:

Talični Tom, Gaston, Hogar... Usne su vam se već raširile u osmeh, zar ne? Sto mu gromova! Najjači stripovi našeg detinjstva! (FOTO) Bilo da su objavljivani u štampi ili u posebnim strip albumima, komični strip junaci prirasli su svima za srce i postali deo naših detinjstava. Ovo je prilika da se prisetimo onih najpopularnijih. Asteriks Asteriks ili Asteriksove avanture osmislili i realizovali francuski autori Rene Gošini i Albert Uderzo. Serija se prvi put pojavila u francusko - belgijskom strip magazinu "Pilote" 29. oktobra 1959. godine.

foto: Alber Uderzo, Wikipedia / Peters, Hans / Anefo

Ukupno je izašlo 36 epizoda. Priča prati život u jednom malom galskom selu koje je sa svih strana opkoljeno Rimljanima. Oni im se opiru uz pomoć čarobnog napitka koji im priprema njihov druid, a koji im nakon konzumacije daje super snagu.

foto: Reprint

Glavni protagonisti priče su Asteriks i njegov prijatelj Obeliks, koji stalno upadaju u nove, interesantne avanture.

foto: Reprint

Strip je poznat širom sveta i preveden je na preko 100 stranih jezika. Uspeh stripa je doveo do adaptacije nekoliko knjiga i 12 filmova, 8 animiranih i 4 igrana filma. Čiko, Bob Rok, Java... Možete li da zamislite stripove bez njih? (FOTO) Iznogud On je jedan od najnesrećnijih crtanih likova ikad! Stvarno se trudi, ali jednostavno nema sreće. Njegov pomoćnik je glup za medalju ili dve... U svakom, slučaju koliko je sultan glup toliko Iznogud nema sreće.

foto: Reprint

Njegova ambicija, zloba i beskrupuloznost nemaju granica: večno gladan moći i ne bira sredstva da postigne svoj cilj u čemu mu, ne uvek sa potrebnim entuzijaznom (jer često izvlači deblji kraj), pomaže sluga Dil el Tant. I dok je slugi jasno da zla rabota nema uspeha Iznogud, zaslepljen svojim planovima o moći i slavi, neprestano smišlja nove podlosti i zavere.

foto: Reprint

A kako zloba u potpunosti vlada vezirom, ona utiče i na njegov izgled - od sitnog, suvog tela do dugog, šiljatog nosa i isto takve brade. Njegov nesvesni protivnik je, pak, sav okrugao i mek, na prvi pogled dobroćudan do infantilnosti; čak je Dil el Tant trbušast jer i u njemu ima neke dobrote.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.